25 българи бяха удостоени с почетен знак от президента

Лицето на Новините на Нова Ани Салич бе удостоена от президента с почетен знак за принос в защита на децата в България. 

„Как ще оцелее България, ако ние не ги отглеждаме днес нормално? Ако в Афганистан е извинително едно момиче да не ходи на училище, защото трябва да гледа къщата, или в Пакистан една майка да не слага ваксина на детето си, защото живее далеч, няма извинение, че днес това може да се случи в България”, заяви Ани Салич в ефира на Новините на Нова. „Има нужда да работим още много”, подчерта тя.

Наградите бяха връчени точно 25 години след приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Президентът Росен Плевнелиев удостои 25 българи с почетен знак УНИЦЕФ България за приноса им в защитата на децата у нас, като отбеляза, че активистите, допринесли изключително много за тази кауза, са хиляди. 

Ани Салич е посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България. През май месец тази година тя подкрепи кампанията им срещу насилието над деца под надслов „Да превърнем невидимото във видимо”. Ани Салич е посланик и на социално-отговорната инициатива на Нова и фондация Reach for Change – Промяната, която отново има за цел да осигури по-добро бъдеще за децата.