Водещата разказва за ролята ѝ в социално-отговорната инициатива на Нова и фондация Reach for Change - Промяната

„Нашите български деца са начело в класациите по бедност и хронични заболявания, а същевременно са сред най-умните деца в световни олимпиади. Години наред се питам какво не правим както трябва за децата ни и нямам точен отговор”, отбелязва в интервю за Vesti.bg Ани Салич, посланик на най-голямата социално-отговорна инициатива на Нова телевизия и фондация Reach for Change - Промяната

Инициативата има за цел да подобри живота на децата, като открива и подпомага мотивирани социални предприемачи. Тази година Ани Салич, едно от най-обичаните и утвърдени лица в родния ефир, доказала своя принос в благотворителни инициативи, ще бъде основен двигател на програмата на Промяната, ще напътства и вдъхновява новите социални предприемачи. Според Салич е изключително важно младите хора и децата да бъдат научени как да се реализират в живота. „Това е началото на края - да затвориш вратата към улицата на младите българи, а няма по-сигурен начин от образованието и работата. Колкото и егоистично да звучи, цялото ни общество ще има полза - всеки от нас”, казва водещата.

„В бъдеще самата аз активно ще се занимавам със селекцията на кандидатите, проучването на проектите и избора на най-перспективните. Надявам се да даваме шанса на най-добрите, за да се случи Промяната, която да ни приближи към онези развити европейски общества, които от години носят пълната отговорност за децата си и си помагат за това с развити социални предприятия. Започваме скоро новия етап на Промяната с новите кандидати”, обяснява още тя.

Ани Салич разкрива и кои са най-важните качества, които трябва да притежава успешният кандидат в инициативата. „Всеки млад социален предприемач трябва да бъде добре образован, ентусиазиран по детски, готов да развива проекта си, отворен към препоръките на експертите, но най-вече трябва да бъде гражданин на тази държава, който иска да споделя отговорността за другите, казва Салич.

Цялото интервю с Ани Салич четете в сайта Vesti.bg тук.