Гледайте историческия екшън „Патриотът” тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Мел Гибсън ще предаде урок по геройство на Хийт Леджър в историческия екшън „Патриотът” тази вечер от 20.00 ч. по Нова. Лентата, дело на режисьора Роланд Емерих, е номинирана за три награди „Оскар” и е един от най-дискутираните филми в началото на това хилядолетие. Историята разбуни духовете във Великобритания и САЩ и предизвика много спорове за историческата ѝ достоверност.

Мел Гибсън е в ролята на Бенджамин Мартин - герой по неволя, който бива въвлечен в Американската революция, когато войната стига до прага на неговия дом и заплашва семейството му. След като се е доказал на бойното поле във френската и индианската война, Бенджамин Мартин не иска да има нищо общо с битките, предпочитайки обикновения живот на земеделски стопанин. Но когато синът му - Габриел, е привлечен в армията да защитава от англичаните тяхната нова държава - САЩ, Бенджамин неохотно се връща към стария си начин на живот, за да защити семейството си от британската агресия.

Как ще завърши битката на Мартин с британците, гледайте в историческия екшън „Патриотът” тази вечер от 20.00 ч. по Нова.