Елена Кабакчиева от Фондация „Здраве и социално развитие”, финалист в ПРОМЯНАТА 2015/2016, ще представи успешния опит в интеграцията на деца от ромската общност

Четвъртото поредно събитие от месечната серия „Примери за социално предприемачество от мрежата на Reach for Change” ще се проведе този четвъртък, 24 март, от 19.00 ч. в betahaus в София. В събитието ще участва Елена Кабакчиева, председател на Фондация „Здраве и социално развитие” – един от финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change ПРОМЯНАТА 2015/2016.
 
По време на срещата на тема „Интеграция на деца от малцинствата: мисията възможна” Елена Кабакчиева ще представи успешния многогодишен опит на организацията в интеграцията на деца от ромската общност в България. С онлайн връзка по време на събитието ще се включи и Фирдоса Ахмед от норвежкия проект Atlas Kompetanse, за да разкаже за техния метод за интегриране деца от малцинства в Норвегия. Въпреки различията в двете държави и за Елена, и за Фридоса пътят към успеха минава през ранно детско развитие и работа с родителите.

Срещите от серията „Примери за социално предприемачество от мрежата на Reach for Change” се организират в партньорство с betahaus Sofia и събират финалистите в ПРОМЯНАТА 2015/2016, както и предприемачи от другите 16 държави освен България, в които работи фондация Reach for Change. Събитията са със свободен достъп и се провеждат изцяло на английски език.