Хитовата фентъзи комедия на „Лента” със запазено място в кината от 3 юни

Френските кинозвезди Жан Рено и Кристиан Клавие предприемат ново, изпълнено със забавни приключения пътуване във времето в комедията „Гости от миналото: Революцията”. Фентъзи филмът пристига в България на 3 юни с „Лента”, за да направи своята премиера в българските киносалони. 

23 години след излизането на първата част режисьорът Жан-Мари Поаре и Кристиан Клавие решават, че е крайно време да продължат историята и написват нов сценарий, но избират да изпратят своите герои в много интересна епоха – периода на Френската революция. Това им дава възможност за много забавни и актуални шеги със съвременната реалност. Сюжетът привлича не само огромна част от оригиналния актьорски състав на кино поредицата, но и още популярни имена като Франк Дюбоск, Карин Виар, Силви Тестюд, Ари Абитан и Алекс Лутц.

В „Гости от миналото: Революцията” Годфроa дьо Монтмирай и верният му слуга Жакуил се озовават посред огромните политически и социални вълнения на Якобинския терор през 1793 година. Време, изпълнено с опасности, в което наследниците на Жакуил ла Фрипуи – самите те убедени революционери, конфискуват шатото и цялата собственост на фамилията Монтмирай – аристократи бежанци, чийто живот виси на косъм. Всеки от героите взима противоположна страна, а пътят им се пресича по комичен начин с някои от най-известните лица на епохата като Робеспиер и Марат.

Продукцията е третото продължение на култовата история от 1993 година за френския аристократ и неговия оръженосец от 12 век, попаднали в съвременната епоха заради черна магия. „Гости от миналото” не само е един от най-гледаните френски филми по цял свят през 90-те, но и първата чужда лента, на която Холивуд направи римейк, канейки за главните роли оригиналните френски актьори. Втората част повтори успеха на оригинала през 1998 година, след като Кристиан Клавие, в ролята си на сценарист, постави фабулата на съвсем различно ниво. 

Дали Годфроa дьо Монтмирай ще успее да спаси своите наследници? И ще оцелее ли приятелството му с Жакуил? Не пропускайте комедията „Гости от миналото: Революцията” в кината от 3 юни.
 
„Лента” е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на „Лента” „Престъпник” и „Война на дронове”, завладяващите комедии – „Моята голяма луда гръцка сватба 2” и „Денят на мама” и екшън-комедията „Любезните пичове”, в предстоящите месеци на 2016 година зрителите ще могат да се насладят на нови хитови заглавия и дългоочаквани продължения, сред които са втора част на хитовия трилър от режисьора Луис Летериер „Зрителна измама” и продължението на култовия екшън „Механик”. 

Информация за заглавията, разпространявани от „Лента”, можете да намерите на сайта lenta.kinonova.bg.