Три интересни срещи предлага програмата на втория ден на UEFA EURO 2016

Вторият ден на UEFA EURO 2016 предлага три много интересни срещи на футболните фенове. „Черешката на тортата“ в програмата е мега сблъсъкът на две класически футболни сили - Англия и Русия, определяни за фаворити в група В. „Стад Велодром“ в Марсилия ще е арена на тяхната битка, която стартира в 22.00 ч. и ще бъде излъчена пряко по Нова телевизия и на сайта euro2016.gong.bg.

Англичаните отдавна жадуват да направят пробив на голям международен форум и със сигурност желанието им за това е основателно. 10 победи в 10-те квалификационни мача по пътя дотук казват достатъчно за сериозното отношение на Рой Ходжсън и неговите момчета. Проблемът е в това, че и друг път отборът е бил крайно убедителен преди достигането до финалите, но след това се променя до неузнаваемост, особено що се отнася до атакуващата игра.

Проблемите обаче не подминават и „сборная“. На терена няма да присъстват някои важни играчи. Алан Дзагоев отпадна рано-рано заради тежка контузия, а такива измъчват още Денис Глушаков и Игор Денисов. Капитанът Роман Широков също трябваше да тренира индивидуално в дните преди сблъсъка, Дмитри Торбински изобщо не се готви през седмицата.

Какъв ще е изхода от този титаничен сблъсък, ще стане в 22.00 ч. пряко по Нова телевизия и на сайта Gong.bg. Преди това Албания излиза срещу Швейцария в своя исторически първи мач на европейски финали. Двубоят е на „Стад Боларт-Делелис“ в Ланс от 16.00 ч. българско време и може да бъде проследен на живо на сайта euro2016.gong.bg. Съперничеството между двата отбора има своята история с шест мача помежду им, а балканците нямат победа в тях. Срещата получава допълнителен заряд заради противоборството на двамата братя Джака – Гранит и Таулант. Първият е една от най-разпознаваемите фигури на „часовникарите“, докато неговият батко играе за Албания от 2014 година досега. За първи път в историята на европейски финали двама братя защитават честта на различни държави в един мач.

Веднага след срещата между Албания и Швейцария своя дебют на финалите на UEFA EURO 2016 ще направят отборите на Уелс и Словакия, които излизат един срещу друг от 19 ч. в Бордо, а срещата може да бъде гледана пряко отново на сайта euro2016.gong.bg. Двубоят обещава да бъде интересен, тъй като и двата тима градят играта си около един много ярък талант. При „драконите“ едва ли някой може да се съмнява в ролята на Гарет Бейл, най-скъпият футболист в историята, докато диригентът на словаците се казва Марек Хамшик. Показателно е, че двамата завършиха квалификационния цикъл от мачове като топреализатори на отборите си. Уелс и Словакия вече са се срещали два пъти на футболния терен в квалификациите за Евро 2008, когато съперниците сътвориха невероятни голови спектакли.

Не пропускайте срещите във втория ден на UEFA EURO 2016 на сайта euro2016.gong.bg и сблъсъка на титаните Англия и Русия от 22.00 ч. в ефира на Нова и Diema Sport. Преди това подгрейте за футболния спектакъл със специалното предаване „Rendez-vous”, посветено на UEFA EURO 2016, което стартира в 21.00 ч. по Нова.

Какви са прогнозите за изходите от футболните срещи на оракула котето Жо Тем, може да видите във видеото тук>

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача – по Нова и Diema, като  всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в euro2016.gong.bg

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и в www.bnt.bg.