Отговор на този въпрос дава “Без багаж“ днес от 13.00 ч. по DIEMA

Туристическото предаване “Без багаж“ избира няколко от стотиците острови курорти на Малдивите, за да представи на зрителите различните категории туристически услуги - от масов туризъм до главозамайващ лукс тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Остров Худуранфуши е първата спирка от забавното пътешествие на приключенците. Оказва се, че в зависимост от това колко далеч от основния остров на архипелага - Мале, е вашето романтично местенце, ще бъдете превозени с различно средство. Ако става въпрос за 20-30 минути път, бързите лодки са чудесен транспорт, екипажите са добре обучени и са предвидени всички удобства. Ако избраният от вас остров е на повече от 40 минути - ще се наложи да се качите на хидроплан. На Малдивите това е съвсем обичаен транспорт.

Худуранфуши е на около половин час от Мале. Можете да изберете къщичка с градина в централната част на острова или някоя от луксозните морски вили. Водните вили са в категория “романтика“ и не се допускат деца в тях. Там отсядат младоженци, влюбени двойки и хора, които искат да се насладят на пълна тишина и спокойствие. С избор на градинска къща ще бъдете в центъра на всички събития, ще е приятно оживено и ще срещнете много нови приятели.

В превод от местния език Худуранфуши означава островът на бялото злато. Дизайнери са превърнали 83-те акра тропически плаж в един от най-добрите курорти на Малдивите, а малкият остров може да се обходи за 20-тина минути пеша.

Худуранфуши е особено известен със своите възможности за практикуване на различни водни спортове. Водите на лагуната са идеални за катамарани, водни ски, уиндсърф, кану и много други водни спортове. Но преди всичко островът е любим на запалените сърфисти, защото Худуранфуши е превъзходно място за сърф.

Не пропускайте да се насладите на райските красоти на Малдивите  в новия епизод на “Без багаж“ днес от 13.00 ч. по DIEMA.