Социалната платформа за спонтанни пътувания Speedifly ще представи България на международното състезание за стартиращи компании Get in The Ring в Сингапур

SpeediFly е българският стартъп, който спечели състезанието за стартиращи компании Get in The Ring Bulgaria Angels, организирано от Българската Асоциация на Бизнес Ангелите. Като победител младите предприемачи ще вземат участие в международния финал Get in The Ring Global Conference, който ще се проведе този май в Сингапур. Там компанията ще се състезава със стартъпи в “лека категория” от цял свят.

Първоначално кандидатите за участие в конкурса са повече от 45, а специално жури селектира 12 предприемачи, които да се борят в надпреварата. SpeediFly победи в конкурса в конкуренция с още пет финалисти. Те преминаха през пет тематични кръга – Представяне, Екип, Постижения, Бизнес модел и пазар и Финанси.

Компанията SpeediFly, създадена през 2016 година, обвързва желанието на потребителите си да пътуват евтино, съобразено с техните лични интереси. За разлика от останалите търсачки, SpeediFly съчетава социалните измерения, като групово планиране на пътуванията, с възможност да се открият дестинации на базата на дейности и интереси, като в същото време показва и 15-те най-евтини полета от града, в който се намирате в рамките на следващите 10 дни. 

Останалите компании, които стигнаха до финал са Daskal.eu, които представиха проект за виртуална класна стая, Bulgaria Store – първият по рода си професионален дистрибуционен интернет канал за търговия с български стоки в Европа, Liquid Spices - високо иновативен производител на подправки, разработващ нов стандарт в естествената хранително вкусовата индустрия. Сред финалистите е и Via Stone - проектът им е за  иновативно производство на ултра тънки самостоятелни натурални монолитни плочки от мрамор, траоникс и оникс с влагането им и изработката на полуготови и готови крайни изделия. Последният финалист се казва Swip, които разработват платформа за колаборация, включваща система за визуален мениджмънт на задачи и персонален асистент на базата на изкуствения интелект. Финалистите получиха награди от партньорите на събитието за доброто си представяне.

Фондацията Get in the Ring е организация, която предоставя на стартиращите компании уникална и забавна глобална сцена за осъществяване на ценни контакти на иноватори, които искат да стартират, разраснат и увеличат своя бизнес. Фондацията е активна в над 80 страни и работи заедно с бизнес лидери от предприемаческата екосистема от цял свят.