Звездите от филма разказаха за атмосферата преди прожекциите

Новият български филм "Вездесъщият" превзема родните кина. Творбата, която триумфира на наградите "Златна роза", вече предизвика фурор след предпремиерната си прожекция. "Вездесъщият", който се разпространява от "Лента", постави още един рекорд - от този петък влиза в 54 киносалона. Филмът е копродукция на Нова Броудкастинг Груп и "Мирамар Филм". Още за успехите на продукцията и старта й по кината разказаха звездите и режисьорът на филма пред Ивомира Пехливанова в "Здравей, България".

Снимки от премиерата и звездите на "Вездесъщият" може да видите ТУК

"Мисля, че "Вездесъщият" постави един от прецедентите на "Златна роза". Не съм запозната много с историята на фестивала, но много се радвам, защото критика, професионално жури и публика имат доста различни критерии. Когато се появи филм, който да събере толкова различни вкусове в едно е прелюбопитно и голямо щстие за нас", сподели актрисата Теодора Духовникова, която изпълнява главната роля в драмата.

"Вездесъщият" тръгва по кината броени дни след триумфа му на 35-ия фестивал "Златна роза", където събра общо 5 награди - за пълнометражен филм, за мъжка (Велислав Павлов) и женска роля (Теодора Духовникова), както и награда на критиката и на публиката. За първи път последните две съвпадат, което показва, че филмът се оценява високо и по фестивалните, и по зрителските критерии. Това е втора "Златна роза" за “Мирамар Филм”, като първата е за филма “Дзифт” през 2008 г.  През 2011 г. компанията продуцира най-успешния филм за годината LOVE.NET, който също е копродуциран от NOVA.

По темата

"Информацията, която имам е, че такова единомислие на жури, критика и публика се случва за първи път. Изключително много ни радва наградата на публиката, защото сме работили по сценария и историята с мисъл за тази публика. Надявам се, че и сега публиката ще ни се доверии ще отиде в киносалоните, защото в този филм предлагаме и много забавни, интересни и пикантни неща и сюжети, освен драматичните", разкри режисьорът на "Вездесъщият" Илиян Джевелеков.

"Зрителите на премиерата бяха много доволни, изненадани и провокирани. Беше фамозно да усетиш емоциите на 2000 души", разказа актьорът Велислав Павлов.

"Филмът има много пластове и това, че трябва да уважаваме личното пространство на другите е едно от важните послания на "Вездесъщият", сподели Илиян Джевелеков.

"Вездесъщият" е поредният български филм след LOVE.NET, "Маймуна", "Бензин", "Воевода", който се реализира със съдействието на Нова Броудкастинг Груп.

Какво още разказаха Теодора Духовникова, Велислав Павлов и Илиян Джевелеков за новия български филм "Вездесъщият", гледайте във видеото от "Здравей, България".

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната Facebook страница на "Вездесъщият".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.