Тази година фестивалът ще има специална зона за хора в неравностойно положение

“Световноизвестният рапър Метр Гимс е подготвил много специална изненада за българската публика на фестивала Франкофоли. Специално за участието си тук той разработва българска песен с ансамбъл “Пирин”, с която да открие своя концерт, което е голяма чест за нас”, разкри Христина Шопова, заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград, в разговор с Гала в “На кафе”.

Ексцентричната Ройшин Мърфи, очарователната Ayo и нашумелият в Европа с хитовете си френски рапър Метр Гимс са водещите имена в програмата на четвъртото издание на фестивала Франкофоли, което тази година ще се проведе на  22 и 23 юни в Благоевград. Останалите познати за публиката имена, които ще се качат на сцената, са младата френска звезда с български произход Венсан Винел, френските DJ Федер и DJ Aslove и най-успешната по света румънска млада изпълнителка Инна.

И тази година концертите  в двата фестивални дни ще се проведат при вход свободен, на терена на парк "Македония", където миналата година се събраха близо 40 000 фенове на фестивала от цялата страна. 

“Направихме и невъзможното, за да остане входът свободен”, сподели Христина Шопова.

“Фестивалът Франкофоли тази година отваря вратите си за хора в неравностойно положение. Това е първият фестивал, който подкрепя тази кауза. Ще бъде създадена отворена зона, в която те ще имат достъп до култура и изкуство. Ще има специална платформа, на която те ще имат необходимите условия. За тях ще се грижат доброволци, за да могат тези хора да се докоснат до тези прекрасни концерти. Венсан Винел е момчето, което прие да ни подкрепи в тази кауза. Социалното министерство също ни подкрепя, за да могат тези хора да се чувстват удобно и да се чувстват обгрижвани”,  разказа заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград.

Какви още изненади очакват публиката на Франкофоли тази година, може да разберете от видеото от “На кафе”.