12 стартиращи проекта достигнаха до Акселератора на инициативата

За поредна година Акселераторът на ПРОМЯНАТА събира социални предприемачи с потенциала да променят живота на хиляди деца и младежи в България. Акселераторът е двумесечна интензивна обучителна програма, която предлага специализирани безплатни обучения и индивидуални консултации. Той е част от процеса на селекция в ПРОМЯНАТА и дава възможност на участниците да подобрят своите решения и бизнес план преди да продължат напред в конкурса.

12-те участници в Акселератора тази година бяха избрани сред общо 134 и преминаха през четири етапа на селекция до този момент. В края на миналата седмица те бяха селектирани сред 28 проекта, които се явиха на интервю с eкипа на Reach for Change България и чуждестранен експерт от международната мрежа на Reach for Change. 

Участниците ще се съберат за първи път на 7 септември, когато ще се проведе първото обучение в рамките на Акселератора. Те ще преминат през общо осем обучения, посветени на анализ на социален проблем и решение, измерване на социален ефект, бизнес и финансово моделиране и презентационни умения.

Избраните социални предприемачи предлагат иновативни решения на разнообразни важни проблеми в сфери като: образование, насърчаване на четенето, ранно детско развитие, превенция на употребата на психоактивни вещества, здравословно хранене, подкрепа за деца с увреждания. За да научите кои са 12-те участници, следете Facebook страницата на Reach for Change България.

Сред завършилите Акселератора през ноември ще бъдат избрани петимата нови финалисти в ПРОМЯНАТА. Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред тях през януари 2019 г., а големият победител ще бъде избран от Детското и Възрастно Жури на ПРОМЯНАТА през февруари следващата година. Победителят и останалите четирима финалисти ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 35 000 деца и младежи от цялата страна.