Актрисата сподели в интервю факти от работата си в хитовия български сериал "Откраднат живот"

Любимата българска актриса Марта Вачкова, позната и с ролята си на сестра Жекова в хитовия български медицински сериал "Откраднат живот" разказа за интересните моменти на снимачната площадка, както и какво ѝ предстои извън сериала за вестник Телеграф. 

Неда Спасова: Предизвикателство е да участвам в толкова успешен сериал

- В момента сме в стаята за рапорт в болница "Св. Кирил", където вече сте натрупали доста спомени. Кои са най-запомнящите се?

- От тази стая имам тежки спомени, защото тук снимаме по 10 - 12 души. Хората, които снимат в киното, знаят какво означава това - освен общия кадър, който е с всички заедно, след това има на всеки поотделно в близък, среден план, което означава, че по 100 пъти изиграваме едно и също. Точно тази зала е свързана с тези тежки снимки. Във всеки кабинет сме снимали по няколко пъти, по коридорите, в операционните, горе в апартаментите... Навсякъде имаме спомени. Снимаме с два екипа. Единият започва в 6 ч и свършва в 18 ч. Другият започва в 10 ч и завършва в 22 ч, ако има някакво закъснение, може да стигне до полунощ. И си даваш сметка, че докато се прибереш до вкъщи и легнеш, сутринта да станеш, пак час път - то по-добре да спим тук. Казвали сме си: по-добре тук на едно диванче да прилегна... Имало е случаи между сцените тук да поспя. Днес по обяд имам почивка и ще отида на моята традиционна всекидневна разходка.

ПРИЗНАНИЕ ЗА NOVA: Oтличиха хитовия сериал "Откраднат живот"

- Как минават те?

- В момента е много интересно в Киноцентъра, снимат се 3 или 4 продукции едновременно на различни места. Една реклама се снима в Римския град с много интересни костюми и декорация; "Рамбо" снимат на друг сет; английски сериал снимат. Всеки ден инспектирам по обяд, когато е най-топличко. Спомням си, като бях малка и гледах американски филми, в които показват как актьорите се разхождат между декори, различни сетове, актьорите отиват да обядват. Да речем, ти снимаш в съвременен костюм, до теб е Фред Флинтстоун или извънземни - различни епохи. Точно това сега се случва вече тук в Киноцентъра.

"Откраднат живот" влезе и под кожата на Симо и Боги от БГ Радио

- Какви са най-честите грешки, които се случват на терен?

- Най-редовно ми казват Марта Жекова вместо Магда. Жекич ми е името, когато ме вика режисьорът.

Как се казва бебето на Дария Симеонова? (СНИМКИ)

- Извън сериала на сцената какво ви предстои?

- В Сатиричния театър репетираме "Дон Кихот" с Бина Харалампиева, драматизация на Юрий Дачев. Аз играя съпругата на Санчо Панса, чиято роля изпълнява Герасим Георгиев - Геро. Щастлива съм, че ще си партнирам с него.

Цялото интервю с Марта Вачкова може да четете във в. Телеграф. 

Още актуални новини ще откриете на уебсайта на "Откраднат живот"   и на официалната страница на сериала във Facebook, а епизодите можете да гледате само в NOVA PLAY.