Сериалът започва със старта на пролетния сезон по NOVA

Теодора Духовникова и Владо Карамазов гостуваха в студиото на "Здравей, България", където разкриха интересни моменти от сюжета и снимките на разследващата криминална драма "Дяволското гърло", която се очаква да бъде един от най-интересните проекти тази пролет по NOVA. 

"Сериалът е изключително динамичен. Има много напрежение, истински емоционални моменти и по някакъв начин наистина е психологически портрет на нашето общество. В "Дяволското гърло" има много минало, много настояще и въпроси за бъдещето. Заснет е много красиво." - разказва Теодора Духовникова. 

"Хубавото на "Дяволското гърло", освен криминалната линия, която присъства през цялото време, е емоционалният заряд на сериала, защото става въпрос за една много сериозна житейска драма" - разкри актьорът Владо Карамазов. 

Той сподели още, че историята на сериала е много заплетена и свързана с голяма доза мистика и легенди от миналото, както и че превъплъщението в ролята е било трудна задача. 

"За мен това е една от най-сложните роли за 19-годишната ми кариера на актьор. Точно защото трябваше да изиграя много концентрирано сериозни, крайни и драматични сцени и това беше предизвикателство", каза Карамазов. 

Сериалът е заснет почти изцяло в Родопите и макар да е първото българско заглавие в този популярен в цял свят жанр, към него вече има предварителен интерес от международните пазари. В "Дяволското гърло" има мистика и тежки престъпления, но се засягат и значими социални теми като предателство, приятелство и любов, бежанския въпрос, съжителството на различни етноси.

Владимир Карамазов влиза в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора Духовникова е криминален профайлър, изпратен от София, който му помага. Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов и Лидия Инджова са част от звездния каст на мащабната продукция, а нейни режисьори са Павел Веснаков и Митко Димитров.