Двамата актьори разказаха подробности за работата си по българската криминална драма в “Събуди се”

“Дяволското гърло”  не е единствено и само криминален сериал. Мога да кажа, че зрителите много ще плачат. Изведнъж ще стане много тъжен и хората ще гледат драма, каквато никой не би си пожелал да му се случи на него. Това наистина го отличава от сериалите с криминален сюжет, които сме свикнали да гледаме. “Дяволското гърло” наистина е криминална драма”, разкри Владимир Карамазов при гостуването си в “Събуди се”.

“Ще има още убийства, а успоредно с тях ще излязат много сериозни разкрития. Между Мия и Филип ще се породят чувства. Ще пламне любов, но не е ясно дали ще продължи, защото има много неща, които ще я спъват”, разказа актьорът.

“Дяволското гърло” е по-амбициозен проект от класическия тип криминален сериал. Много по-комплексен и сложен е. Излиза от клишето. Намеренията и амбицията на продуцентите са страхотни, защото това е нещо ново за българския ефир”, сподели Явор Веселинов, който също е актьорския състав на българската криминална драма.

“Прочетох доста мнения за “Дяволското гърло” в социалните медии. Много се радвам, че хората приемат сериала толкова добре и единодушно. Всички са впечатлени от историята и от начина на заснемане. Мнозина казват, че не прилича на българска продукция, което означава, че се поставя едно ново начало за качествена продукция”, сподели Владо Карамазов.

Разследващата криминална драма Дяволското гърло“ се очаква да бъде един от най-интересните проекти на пролетния сезон. Сериалът е заснет почти изцяло в Родопите и макар да е първото българско заглавие в този популярен в цял свят жанр, към него вече има предварителен интерес от международните пазари. 

Владимир Карамазов влиза в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора Духовникова е криминален профайлър в ДАНС, изпратен от София да му помага. Васил Банов, Валери Йорданов, Стоян Радев и Лидия Инджова са част от звездния каст на мащабната продукция.
Креативен продуцент и сценарист е Иван Спасов, режисьори са Павел Веснаков и Митко Димитров. Монтажът е поверен на Виктория Радославова и операторите Мартин Балкански и Борислав Славков. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов, който има основна заслуга за достоверността на историята.

“Надявам се “Дяволското гърло” да вдигне генерално летвата в телевизионната продукция на сериали.  Харесва ми амбицията за по-добра и качествено разказана история. Той се води по примера на едни от най-добрите световни образци”, каза Явор Веселинов.

“Сериалът има реални шансове да бъде пласиран по големите международни платформи и да го гледа целият свят. Искам да покажем, че в България не се задоволяваме с посредственото и има много талантливи хора”, смята Владимир Карамазов. Според него финалът на историята ще отекне в съзнанието на зрителите и ще ги тласне към житейска равносметка.

Какви мистични преживявания са имали актьорите и екипът на сериала по време на снимките, гледайте във видеото от “Събуди се”.

Не пропускайте втори епизод на българската криминална драма “Дяволското гърло” на 7 март, четвъртък, от 22.00 ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook