Актьорът разказа за участието си в най-новите български сериали в „Събуди се”

В „Дяволското гърло” той е на страната на добрите, а в „Господин Х и морето” се превъплъщава в лошия, но се шегува, че какво ще излезе накрая от неговите герои зависи само от монтажистите. За своето участие в най-новите български сериали на NOVA актьорът Стоян Радев разказа пред Мира Иванова в „Събуди се”.

„Извадих страшен късмет, че спечелих кастинга в „Дяволското гърло” и то точно за тази роля, защото ме пробваха и за друг образ – този на патолога. Тази роля, на полицая Красимир Каров, в момента ми е много по-провокативна”, разкри Стоян Радев.

„В криминалната драма „Дяволското гърло” има много пластове на историята. Забелязвам го и в коментарите на зрителите”, смята актьорът.

„Героят ми в криминалната комедия „Господин Х и морето” също е много интересен и провокативен. Той е доста ексцентричен. На кастинга се шегувах, че са създали тази роля за мен, без да го знаят”, разказа Радев.

„Преди смятах, че снимането на филми не е за мен. Направо не ми харесваше, направо ме изнервяше и даже отказвах предложения за участие във филми. Дойде обаче някакъв момент, в който отношението ми се преобърна и сега в настоящия момент толкова много ми се снима. Това е много непозната територия за мен. Не че съм опознал театъра, но там някак ми е преминал живота”, разкри актьорът.

Какво още разказа Стоян Радев за работата си като актьор и режисьор, гледайте в интервюто на Мира Иванова за „Събуди се”.

Не пропускайте криминалната драма „Дяволското гърло” всеки четвъртък от 22.00 ч. и комедията „Господин Х и морето” всеки петък от 20.00 ч. по NOVA.