Веселин Плачков и Ивайло Захариев разказват за новата телевизионна драма, вдъхновена от истинска история, която стартира от септември по NOVA

Тръгваме по „Пътят на честта” с новия български сериал, който зрителите на NOVA ще могат да гледат от септември. Поредицата е създадена в партньорство с екипа на „Глобал филмс“ с продуцент Магърдич Халваджиян. И петима доказани режисьори, които работят по заснемането на „Пътят на честта“ - Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев, Зоран Петровски и Станислав Тодоров - Роги. Много силно е актьорското присъствие на Силвия Петкова и на Ивайло Захариев в главните роли. Ще видим и Веселин Плачков в ново амплоа. Сценарият е дело на творческия тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова, които се вдъхновяват за сериала от истинска история.

В студиото на „Събуди се” актьорите Веселин Плачков и Ивайло Захариев разказват как върви работата на снимачната площадка на „Пътят на честта”.

„В основата си сериалът е драма и разказва как една майка трябва да спаси себе си и сина си. Криминалният момент е свързан със смърт в семейството, която е при неизяснени обстоятелства. Но това е само началото на историята. Темата е как се отстояват принципите, честта, достойнството. Едни забравени думи в българската действителност”, разказва Веселин Плачков.

„Историята се върти около жена, която отказва да се продаде. Успява да запази честта си и вътрешното си самочувствие, че прави правилното нещо, най-доброто за сина си. Ние с Веселин сме въвлечени в паралелна история, която се вплита в основния сюжет. Моят герой е бизнесмен, който се опитва да запази стара София и да работи по „правилата”, добавя Ивайло Захариев.

„Пътят на честта“ е новият български сериал на NOVA

„Аз съм антитезата на героя на Захари. Нищо не е еднопластово в този сериал, нищо не е черно или бяло. Всеки герой си има своите аргументи. В сивото са интересните неща, в нюансите. Мащабът на този сериал позволява да покажеш всички гледни точки, да ги изведеш до край като сюжетна линия. Зрителят има време да разбере как се асоциира с дадена ситуация”, допълва Веселин Плачков.

„Според мен сериалът ще има голям спектър от зрители, защото имаме тийнейджърска история, за родители история, имаме и това желание за чест и за морал, което ще бъдат интересно на публиката. Самите герои също имат обрати в себе си”, издава Ивайло Захариев.

Екипът вярва, че „Пътят на честта” ще успее да стигне до всеки един зрител. Има и деца-актьори в сериала, които също са много интересни. Това носи особена автентичност на сцените. Новият сериал разглежда важни социални проблеми като крещящата необходимост на съвременното общество за връщане към ценностите и вярата в доброто. Сред основните теми е и миграцията от малкия към големия град, както и трансформацията на организираната престъпност от 90-те години в „чист бизнес“.

Очаквайте новия български сериал на NOVA „Пътят на честта“ през септември.