Всеки може да изпрати своята история на специална платформа

Най-интересните истории ще бъдат част от книга, а авторите им ще имат шанса да гледат „В кръг“ преди всички.

Най-новият филм на Стефан Командарев, „В кръг“ разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. Лентата излиза по кината от 8-и ноември. Преди нея обаче, екипът на филма, заедно със Синдикалната федерация на служителите на МВР, стартират кампания в която всеки може да сподели своята история с полиция. За целта от днес е активен сайтът www.vkrug.bg където хората могат да споделят историите си, а всеки който желае ще може да ги чете. „Идеята ни хрумна спонтанно, защото по време на работата по филма се срещнахме с много полицаи и чухме много истории, но като филм разбира се не можем да разкажем всяка една. Отделно като граждани, всеки от нас има не една или две случки с полицията и решихме да обединим всичко това, всеки да може да разкаже и сподели, независимо дали е полицай или гражданин и независимо дали е положително или отрицателно мнението му“, споделя Стефан Командарев

„Тази кампания е насочена към всички. Ние много добре си знаем проблемите. Знаем за положителните примери, за жалост знаем и негативните, но ако не се говори за тях, ако те не се обсъждат и най-вече ако не се дава гласност, няма как нещата да се подобрят“, разказва Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Най-добрите истории ще бъдат селектирани и събрани в книга, а авторите им ще имат уникалния шанс да гледат „В кръг“ в компанията на актьорите и екипа, преди филмът да тръгне по кината. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.