Сериалът „Пътят на честта“ набира все по-голяма популярност и събира все повече зрители пред малкия екран

За ролята на злата свекърва Бонка

„Хората ме спират по улиците и в автобусите дори, тъй като пътувам често до Стара Загора, за да играя представленията си там. Интересното е, че когато ме видят, някои жени започват да спорят с мен, че такива свекърви като Бонка не съществували. Вероятно самите те са свекърви. Спират ме и по-млади жени, вероятно нечии снахи, които ми казват: „Моята свекърва е същата!“ Любопитното е, че и мъже започнаха да ме заговарят. Вероятно им се иска да имат майка като Бонка“, разказва актрисата Галя Александрова, която се превъплъщава в ролята на злата свекърва Бонка в сериала „Пътят на честта“.

„За образа на Бонка почерпих вдъхновение от личния си опит – моя и на дъщеря ми, от ролите, които съм изиграла, от българската драматургия, от ежедневните ми наблюдения. Без да познавам хората, обичам да наблюдавам улицата и да събирам впечатления. А когато ми потрябват, да ги извадя от „златното си чекмедже“. Бонка е един събирателен образ на цялата злонамереност и отмъстителност. Самата тя не осъзнава, че е толкова лоша. Още повече, тя държи на семейството и на традициите“, допълва тя.

„Не мога да издам нищо за бъдещото развитие на образа си, защото самата аз научавам какво ще се случи в последния момент. Това е изискването на петимата режисьори на сериала, което специално за мен е едно интересно предизвикателство. Всъщност аз знам какво се случва с Бонка, но само с три епизода напред.“

За кастинга и преобразяването й за ролята

„През месец юни се явих на кастинг за ролята на Бонка. Десет дни по-късно ми се обадиха, че съм одобрена. Заради филма ми се наложи да променя изцяло цвета на косите си. В живота съм естествено руса, но изкуството изисква жертви и затова се съгласих да я боядисам. Дълго време не можех да се възприема, но приятелите и публиката определено харесват комбинацията от сини очи и черна коса. От друга страна голяма част от дрехите и бижутата в гардероба ми не отиват на тъмната коса и вече не мога да ги нося“, обяснява актрисата.

За театралната сцена

На 18 октомври почитателите на Галя Александрова могат да я гледат в Театър „Българска Армия“ в постановката „Енергични хора“ и на 21 ноември на сцената на Théatro в постановката „Снаха“.

„Още на премиерата на сериала ми определиха прякора „Джаро с пола“, но в постановката „Енергични хора“ хората ще могат да видят както „Джаро с пола“, така и „Джаро с панталон“, защото и Михаил Билалов играе в нея“, споделя актрисата.

Още много любопитни и забавни истории от живота, за семейството и професионалния път на Галя Александрова, гледайте във видеото на „На кафе“.