„Героинята ми винаги е много елегантна и красива. Допада ми цялостното й излъчване“, споделя актрисата

Една от най-ярките актриси от най-новия сериал в ефира на NOVA „Пътят на честта“ София Маринкова се превъплъщава великолепно в ролята на красивата, амбициозна купонджийка Жаклин, ръководител на агенция за модели, която харесва лукса и лошите момчета. Неслучайно на нея е поверена една от най-интригуващите роли в сериала, а героинята й тепърва ще поднася любопитни изненади на зрителите. 

София преодоля страховете си от интервюта и гостува на Гала, за да й разкаже повече за участието си в сериала и да сподели някои любоитни истории от живота си.

За кастинга на сериала „Пътят на честта“

„Много колеги ме поздравиха за ролята, а комплимент, поднесен от колеги, е много специален за мен. За ролята на Жаки в „Пътят на честта“ се явих на кастинг, който се състоеше от две части. Първата включваше подготовката на едно видео. Предварително ми бяха изпратили текста, който беше приблизително пет страници. По това време снимах друг проект на морето и имах възможността да се възползвам от всички удобства на терен – от услугите на гримьорите и от гардероба – облякох една официална рокля на тогавашната си героиня. Операторът засне видеото с неговата камера и също много ми помогна. Възползвах се и от актьор, който да ми подава репликите“, разказва София.

„Следващата част от интервюто беше среща с режисьорите. Тръгнах с едно такси, с бира в ръка, а отпред се бяха събрали много хора. Запалих си цигара, а в този момент ме поканиха да вляза. Вътре имаше много хора – освен режисьорите, там беше и продуцентът на сериала Маги Халваджиян и двете сценаристки, които дотогава не познавах. Понечиха да здрависат с мен и аз усетих внезапно, че съм с цигара в ръка. Стана ми толкова неудобно. Угасих я, а Маги каза: „Твоята героиня не би се притеснила, че държи цигара“. Отвърнах му: „Ами добре тогава, да отида да си взема бирата, че остана отвън. Спомням си, че тогава всички много се смяха.“

Прилики и разлики между София и Жаклин

„Не бих искала да коментирам изборът на мъже на Жаки. То не бяха мамини синчета, не бяха мутри, но пък много харесвам гардероба й – особено роклите. Тя винаги е много елегантна и красива. Допада ми и грима, и прическата й. От друга страна, Жаки е изключително самовлюбена – навсякъде в модната си агенция е закачила свои снимки. Между другото аз също имам свой портрет вкъщи, които е окачен над леглото ми. Нарисуван е от колега и приятел на майка ми. В дирекцията на училището, в което съм учила, също има мой портрет, рисуван от мой преподавател, защото аз съм възпитаник на художествената паралелка“, споделя актрисата.

„Към момента Жаки е щастливо влюбена, София – също“, разкрива актрисата. Но дали героинята й ще продължи да лети на крилете на любовта или предстои неочакван обрат в отношенията с любимия й, предстои да разберем.

Как семейството на София оценява участието й в „Пътят на честта“, какви са страховете й, в кои театрални постановки можете да я гледате и с какъв интересн спомен свръзва пътешествието си до Сицилия, вижте във видеото на предаването "На кафе".