Актрисата гостува в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”, за да разкаже за предизвикателствата на сложната роля, която и поверяват

Илияна Лазарова се превъплъщава майсторски в многопластовия образ на несподелено влюбената Стела, която няма да се спре пред нищо, за да отмъсти на мъжа, отхвърлил чувствата й – бизнеменът и нейн началник Калоян Станков.

„В живота съм тотално различна от Стела. Когато записвахме драматичните сцени, режисьорът Сашо Косев ме попита: „Нали не си такава в живота, защото изглежда много страшно на камерата,“ разказва през смях актрисата. „Аз бих се отказала в такава несподелена любовна ситуация, но героинята ми не е такава – тя води битки.“

„Гледали сме образи като този на Стела в много холивудски продукции. Такъв например е този на Глен Клоуз във филма „Фатално привличане“. Водих се по този стереотип - за това какви са тези жени, които откровено казано са малко плашещи. Малко ме беше страх да навляза в тази територия, защото не знаех с какво мога да изненадам сама себе си. Но аз не приличам на Стела и признавам, че беше предизвикателство да изиграя тази роля. Нейният образ е многопластов – самата тя не просто харесва богати мъже. Работила е 18 години и е успяла да се развие успешно. Създала е много контакти във всички сфери. Управлявала е голф ризорт. Познава много политици и влиятелни личности. Затова и семейство Станкови я канят за управител на техния ресторант. Но тя се влюбва истински в Калоян и то не защото е богат и успял, а защото е достоен мъж, който е олицетворение на правдата, честността и човечността. Това, че той не отвръща на чувствата на Стела, както тя очаква, събужда в нея някаква необяснима мания. В живота и аз бих харесала мъж като Калоян Станков. Моят съпруг наподобява образа му“, споделя Илияна.

Как „Пътят на честта“ успя да докосне сърцата на толкова много зрители, какви са най-интересните теми, които разглежда и как ще се развива образът на Стела, гледайте във видеото на „Плюс-минус. Коментарът след новините”.