Поредицата отбеляза 10 млн. гледaния на видеа и статии в онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп

Новото заглавие от голямото семейство на българските сериали на NOVA завърши успешно своя първи сезон. Последният драматично развил се епизод на „Пътят на честта“  снощи  е най-гледан за целия сезон на продукцията и е привлякъл 36,6% от гледащата телевизия по това време аудитория в активна възраст (18-49 г.), което е повече от 4 пъти над резултата на bTV по това време.

От данните на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere Bulgaria става ясно, че над 26% от аудиторията в активна възраст е предпочела сериала тази есен. В същото време, средно за периода на излъчване на поредицата, втората по гледаемост телевизия е постигнала чувствително по-нисък резултат - 21% аудиторен дял.  

Резултатите на първия сезон на сериала показват динамично нарастващ зрителски интерес както в телевизионния ефир, така и в онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп. С над 10 млн. гледания на видеа и статии, от които над 7,7 млн. видеогледания, „Пътят на честта“ е най-атрактивното заглавие на NOVA тази есен.

„Безапелационният успех на сериала в онлайн платформите vbox7.com и play.nova.bg утвърждава Нова Броудкастинг Груп като една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компаниии в България. Голямото разнообразие от телевизионни канали, уебсайтове и дигитални платформи, които предлага, се развиват изключително динамично и дават нови възможности за филмовата индустрия. Съдържанието на NOVA достига до милиони зрители през различните ефирни и онлайн канали, което превръща медията в предпочитания иноватор“ – заяви главният директор „Съдържание“ Апостол Пенчев.

Снощи най-големите фенове на сериала имаха възможност да проследят емоционалния финал на „Пътят на честта“ в компанията на своите любими актьори. В края на първи сезон на сериала зрителите се разделиха с три от ключовите образи – Камен, Начо и Киро Християнина. Дълго пазената тайна за убийството на Огнян, което се случи в първите епизоди, също бе разкрита. Финалът на сезона бе подчинен на тема за възмездието – всеки от героите получи това, което заслужаваше според собствените си дела. 

„Успехът на „Пътят на честта“ се дължи на това, че той отразява действителността и събитията в него се случват на българина всеки ден. Не винаги всичко е розово в живота ни, затова направихме един сериал, който показва и доброто, и лошото - всичко, което ни заобикаля. В героите зрителите припознаха злодеите, които да мразят - в лицето на Бонка и Димитър, както и образи, които обикнаха“, сподели изпълнителният продуцент на сериала Магърдич Халваджиян („Глобал Филмс“).

„Щастливи сме, че зрителите оцениха огромния труд, който целия екип вложи в реализирането на сериала. За нас това е най-голямата награда“, сподели Милена Фучеджиева, която заедно с Елена Иванова са главни сценаристи на „Пътят на честта“.