В студиото на „Здравей, България“ гостуват актьорите Асен Блатечки и Диляна Попова, които разказват за филма за колоритния финансист, политик и патриот Атанас Буров

Асен Блатечки и Диляна Попова са в студиото на „Здравей, България”, за да разкажат за новия български филм „Останалото е пепел”, който е вдъхновен от колоритната личност на финансиста, политик и патриот Атанас Буров. Филмът тръгва по кината на 6 март, но има премиера още днес, 3 март, на Националния ни празник.

"Останалото е пепел" с премиера на 6 март

„Няма нищо случайно, че премиерата ни е точно днес. Защото няма нищо по-ценно от свободата. И е хубаво всички да гледат този филм, за да се запознаят по-добре с Буров. Защото смятам, че България, за да е свободна във всеки един смисъл винаги ще има нужда от един такъв човек”, каза Диляна Попова.

Асен Блатечки напълня с 15 килограма, за да се превърне в Буров за „Останалото е пепел“

„Филмът пресъздава последните 7 дни преди 9.09.1944 г. На фона на тези исторически събития се случва една измислена любовна история. Това е много хитро от страна на сценариста, защото показва Буров и цялата история през погледа на един американец. Той е журналист и това е една отстранена гледна точка, безпристрастна”, разказа Асен Блатечки.

Диляна Попова си партнира с Асен Блатечки в „Останалото е пепел”

„Моята героиня работи за Буров. Тя е част от неговия банков шпионаж. Той е избирал талантливи млади момичета, които могат да крадат тайни. Асен много ми помогна в изграждането на образа. Той си беше описан в сценария много добре. На места малко го адаптирах към себе си. А със Асен се разбирахме на снимките, защото не си говорехме. Но гледайте филма, отношенията са много интересни”, допълниха и двамата актьори.

Асен Блатечки: В ролята на Атанас Буров се влиза с респект

Какво е коствало на Асен Блатечки да влезе в образа на Буров и как е пресъздадена епохата във филма, можете да видите в цялото видео от „Здравей, България”.

Филмът “Останалото е пепел” се реализира с медийната подкрепа на NOVA като част от дългосрочната кампания “NOVA подкрепя българските филми”.