Предаването ще продължи от 08:00 ч. до 12:00 ч. с изнесено студио в Пловдив

Навръх 6 септември – денят, в който България отбелязва Съединението на Източна Румелия с Княжество България, предаването „Събуди се“ ще предложи празнично издание с интересни гости и любопитни истории. Водещ в студиото в София ще бъде Мартина Ганчева, а Христо Калоферов ще направи зрителите част от честванията на празника в Пловдив.

Специален гост на Мартина Ганчева ще бъде историкът проф. Христо Матанов, който ще коментира темата за Съединението като символ на България и българския дух. Как датата на националния празник се преподава в училище, какво разбират и питат децата за историческия акт, коментира учителят по история и лидер сред младото поколение – Дарин Маджаров.

Броени часове преди старта на най-екстремното риалити предаване в българския ефир „Игри на волята: България“, водещите на втория сезон Ралица Паскалева и Димо Алексиев ще разкрият ексклузивна информация за предаването в „Събуди се“.

В деня честването на 135-тата годишнина от Съединението на България, Христо Калоферов ще се срещне с българската народна певица Смиляна Захариева, вписана в книгата на Световните рекорди на Гинес като човека с най-силния глас на планетата. Тя ще подари на зрителите специален музикален поздрав на живо със своя гайдар. Как изглежда Съединението през погледа на един французин с перфектен български и победителя от сезон 3 на „Hell’s Kitchen: България“, разказва още Христо Калоферов. Специални гости в Пловдив ще бъдат и момичетата от група 4Magic, чиято звезда изгря в предаването X Factor.

Диана Найденова ще се срещне с носителката на наградите „Аскеер“ и „Златна мечка“ – успешната актриса Ирмена Чичикова, а Ники Василковски ще разкрие малко известни факти около Съединението. Краси Боев пък ще разходи зрителите из тайните места на Пловдив.  

Специален поздрав на националния празник ще направи още и танцовият ансамбъл от Музикалната академия в Пловдив от сцената на Античния театър. Те ще изпълнят танцовото произведение със заглавие „Шопска сюита“, изградено изцяло върху фолклора на шопската етнографска общност.

Не пропускайте специалното празнично издание на „Събуди се“ на 6 септември от 08:00 до 12:00 ч.