Припомнете си историята в документалното риалити тази събота от 17.00 ч. по NOVA

Тази събота ще си припомнним историята на съвестна учителка, която спасява ромско дете. Евгения Колева е класен ръководител и преподавател по литература на 13-годишната Стефка Лалова. Тя е много добра ученичка, но често отсъства от училище и класната й е притеснена, затова решава да разбере каква е причината.

Момичето е от ромски произход и живее с майка си и доведения си баща, който не държи на образованието и нещо повече - смята, че бъдещето на Стефка не е в училище, а на улицата. Момичето е принудено да проси, за да помага на семейството си да се издържа. 

Стефка не се осмелява да се противопостави на доведения си баща, за да не предизвика гнева му. Освен това семейството затъва в дългове и се мести от жилище в жилище, без да плаща наем. Стефка е подложена на сериозен стрес и единствено класната й е в състояние да й помогне. Евгения започва "война" с ромското семейство, за да спаси Стефка. Тя се бори момичето да има бъдеще и да може да се интегрира. Дали учителката ще успее или традициите в ромската общност ше се окажат неразрушими?

 Отговорите в „Съдби на кръстопът” тази събота от 17.00 ч. по NOVA.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си