NOVA и Ники Кънчев задават нов стандарт в реализирането на телевизионни игри у нас

Световноизвестният формат The Chase – брилянтно замислена телевизионна игра от най-ново поколение, e вече в България. NOVA и емблематичният водещ Ники Кънчев ще предизвикат българските зрители да се включат в българската й версия – „Голямото преследване“. От есента всяка делнична вечер от 18:00 ч. знанието ще бъде издигнато в култ, а Ники Кънчев ще запознае аудиторията с най-големите умове у нас.

Медийният лидер в налагането на най-хитовите международни формати в България прави следваща стъпка в реализирането на телевизионни игри. С „Голямото преследване“ NOVA и Ники Кънчев предоставят уникална възможност на всички жадни за знание хора.

„Моята лична мисия е да покажа значимите умове сред нас да и да отлича знанието като ценност. Мисля, че в днешно време то е обезценено. А именно мисленето и любопитството движат света напред. Голямата ми мечта е най-накрая умните да спечелят по честен път. В тази игра ще има много препятствия, но и много победи“ – казва водещият на формата.

В голямото си завръщане Ники Кънчев няма да бъде сам. Той ще застане пред зрителите с елитен отбор от най-знаещите хора в България, които ще нарича „преследвачите“. Участниците в играта ще трябва да се изправят срещу четирима професионални „преследвачи“ и да отговорят на въпроси, чиито брой може да достигне до 210 само в едно предаване. Сумата, която може да бъде спечелена, е неограничена и зависи единствено и само от знанията на играчите и тяхната смелост да поемат рискове.

„Няма ограничения за парите, които се печелят – може да са 100 000, 200 000. Сделката се сключва на място пред екрана. Но е възможно и „преследвачът“ да „хване“ участниците и те да изгубят спечеленото“ – сподели Ники Кънчев в предаването „На фокус с Лора Крумова“. В допълнение той уточнява, че по-ценната награда е всичко, което обществото може да научи.

Форматът „Голямото преследване“, спечелил наградата на Британската телевизионна академия, е истински празник на знанието. В него могат да се включат всички, които имат куража да се изправят срещу най-острите умове на България. „Голямото преследване“ дава шанс не само на тези, които вече са участвали в други игри за знание, но и на готовите за своя бляскав дебют. Единственото условие е да са навършили 18 години.

Кастингът за набиране на участници ще стартира съвсем скоро! За повече детайли следете ефира на NOVA, сайта nova.bg, както и Facebook страницата на медията.  

Снимка: NOVA / Красена Ангелова

Впуснете се в „Голямото преследване“ тази есен по NOVA!

Информация за „Голямото преследване“

„Голямото преследване“ (The Chase) е телевизионна игра по оригинално създаден формат на британския телевизионен гигант ITV. В нея участниците се състезават срещу професионален „преследвач“, който има за цел нито един от играчите да не спечели паричната награда. Първият водещ  в историята на шоуто е световноизвестният Брадли Уолш, който стои в основата на феноменалния успех на формата според критиците. За първи път шоуто се излъчва през 2009 г. и през октомври 2012 г. успява да надмине по рейтинг най-гледаната телевизионна игра – Pointless, която се излъчва в същия часови пояс по BBC ONE. През 2021 г. шоуто се превръща в най-гледаната програма на ITV с над 5 милиона зрители.

Досега международната версия на шоуто е реализирана в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватска, Сърбия, Гърция, Израел. „Голямото преследване“ печели наградата TV GUIDE AWARD, наградата на Британската телевизионна академия през 2018 г. и др.

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от Юнайтед Медия, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Нова Броудкастинг Груп се развива изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, дигитални платформи, уебсайтове и печатни медии. Политематичният телевизионен канал NOVA е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на компанията. „NOVA подкрепя българските филми“ е дългосрочна стратегия за развитие на качествени филмови продукции на всички платформи – телевизия, кино, интернет. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.