Зрителите могат да изберат кой филм искат да гледат на сайта https://greatmonday.bg

Фантастичният екшън-трилър „Близнакът“ на режисьора Анг Лий (с два Оскара за режисура на филмите „Планината Броукбек“ и „Животът на Пи“) спечели зрителския вот в горещото филмово съревнование в осмата седмица на „Великият понеделник”.

В "Близнакът" Уил Смит е Хенри Броган - най-добрият и прецизен наемен убиец в света, чийто работодател е правителството на САЩ. Затова и през целия си живот Хенри убива когото му кажат и вярва, че това винаги са хора, застрашаващи националната сигурност. Този елитен убиец планира да се оттегли след като приключи 72-ата си поръчка, но плановете му се преобръщат с главата надолу, когато става мишена на мистериозен агент, който успява да предвиди всяко негово движение. За свой ужас, Броган скоро научава, че човекът, който се опитва да го убие, е по-млада, по-бърза, клонирана версия на самия него.

„Кралят на крадците“ е победител в седмата седмица на „Великият понеделник“

Ликвидирането на Хенри Броган обаче не е никак лека задача. Макар и на 51 години, той е единственият в света, който може да убие човек в движещ се влак от два километра разстояние. Ето защо правителството прибягва до услугите на тайния проект, наречен Gemini.  Клонингът е точно копие на Хенри, но с над 20 години по-млад. Младши, както е името му, е перфектната машина за убиване, но дали ще остане такъв и след като разбере, че е изпратен да убие... себе си.

Идеята за "Близнакът" се ражда още през 90-те години на миналия век, като Disney са искали да използват специална технология, с помощта на която да подмладят главния герой. Така с един актьор да имат две негови превъплъщения. Желанието им обаче е изпреварило времето си, защото тогава технологията не е била толкова развита. Затова и през последните 20 години проектът остава на изчакване, докато режисьорът Анг Лий, актьорът Уил Смит и студиото правят от невъзможното възможно. В лентата участват още Мери Елизабет Уинстед, Клайв Оуен, Бенедикт Уонг, Ралф Браун, Дъглас Ходж и др.

„Джентълмените“ е победител в шестата седмица на „Великият понеделник“

Почитателите на седмото изкуство имат възможността да дадат своя глас в уебсайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg/, а актуална информация за филмите могат да открият във Facebook страницата на KINO NOVA. Лентата, събрала по-голямо зрителско одобрение, ще бъде излъчена в понеделник (29 август) от 21:00 ч. Освен избора на филм в понеделник, традиционно всяка седмица гласуващите киномани в десетото издание на „Великият понеделник“ ще могат да спечелят и атрактивни брандирани подаръци. В края на кампанията един от всички гласували ще получи голямата награда – рамкирана графика на художника Ясен Гюзелев „Таро – колелото на съдбата“.

Проследете най-интересното от емблематичната кампания „Великият понеделник“ по KINO NOVA във Facebook страницата на филмовия канал.