„Да създава справедливо и достойно място в обществото за младите хора с дефицити“ е мотото на фондация “Радост за нашите деца” – един от финалистите в ПРОМЯНАТА

Фондация “Радост за нашите деца” са едни от финалистите в деветото издание на ПРОМЯНАТА, която е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп. Днес „Събуди се“ запознава в детайли аудиторията и зрителите с дейността на един от петте избрани проекта в деветото издание на ПРОМЯНАТА. Инициативата е съвместен проект на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change България, в който бяха избрани 5 финалиста след 5 етапа на селекция. От тази седмица вече тече онлайн гласуване, което ще продължи до 24 октомври.

От 2014 година до сега кампанията, която променя животи, е помогнала на повече от 200 000 деца и младежи в цялата страна. Кои са финалистите от Варна? Коя е тяхната фондация и как помагат на децата в страната?

Емил обича да меси и мечтае да стане хлебар. Но му е нужна малко помощ, защото е със специални образователни потребности.

„Ние сме майки на деца със здравословни проблеми. Самото съществуване на фондацията е да това. От 2004 година предлаганата рехабилитация, грижа и ресурси за такива деца е много малка“, споделя Елизабет Чешмеджиева от фондация „Радост за нашите деца“.

„Правим по-добър живота на децата от 18 години. При нас са минали около 2000 семейства с деца, които имат някакъв проблем, за който фондацията предлага решение. Намерихме ниша, в която те няма какво да правят. Затова решихме тези млади хора да се научат да бъдат полезни, като им се създадат трудови умения. Трябва да минат през един процес на обучение, за да не бъдат ползватели на социални помощи“, разказва Нарини Банкова, председател на фондация „Радост за нашите деца“.

Така се ражда пекарната, в която специалните деца получават специална грижа и възможност да покажат на света какво могат.

„Много дълго исках да бъда в ПРОМЯНАТА. Може би това ми е мечта. Във Варна има много организации, които са финалисти в ПРОМЯНАТА. Това са „Социалната чайна“, „Живот със синдром на Даун“… Това е един състезателен и конкурентен хъс, затова реализирахме тази си възможност да кандидатстваме в ПРОМЯНАТА. Горди сме, че сме финалисти“, допълва Нарини Банкова.

„ПРОМЯНАТА е голям стимул и е мястото, където много каузи на родители свързани с техните деца и проблемите намират голям отзвук в обществото. Чрез ПРОМЯНАТА повече хора разбират и за нашите проблеми“, коментира Елизабет Чешмеджиева.

Всички желаещи могат да гласуват за Емил и пекарната му, за да има той и всички специални деца като него, свое място под слънцето.

„Гласувайте за нас, защото искаме едни млади хора да получат работа и възнаграждение, добро самочувствие и собствена среда“, призовава аудиторията да дадат гласа си за фондация “Радост за нашите деца”Нерине.

Онлайн гласуването в деветото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, осъществявана в партньорство с Reach for Change България, започва тази седмица и ще продължи до 24 октомври.

Всеки желаещ може да се запознае с идеите на петимата социални предприемачи и да избере един от тях на www.nova.bg/promyanata. Тримата финалисти с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, като ще се борят за голямата награда от 20 000 лв.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за девети път в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 200 000 деца и младежи от цялата страна, а Нова Броудкастинг Груп инвестира над 190 000 лв. в инициативата всяка година.