След неочаквана елиминация снощи бизнесменът с ресторант в Лондон напусна Кухнята на Ада

В студиото на „На кафе“ Теодор разказа повече за емоциите от участието си в кулинарното шоу и сподели пътят на своя успешен бизнес, който тръгва от строителството минава през търговията и стига до ресторантьорството. Къде е срещнал любовта и кои са най-важните неща в живота му, гледайте във видеото.

„От ден първи, в който започна да се излъчва Hell’s Kitchen България искам да вляза в предаването. Всяка година си попълвах CV-то, за да го изпратя, но винаги в последния момент  се отказвах. Тази година реших, че моментът е настъпил и че трябва да пробвам. Не съжалявам за нищо, прекарах си прекрасно. Запознах се с нови хора и научих много нови неща, което е най-важното. Научих нови неща, които ще започна да прилагам в моя ресторант в Лондон.“

Сълзи в очите на Цвети и трудности за Вероника и Венелин в Hell’s Kitchen

„От самото начало на предаването не влязох с идеята да печеля наградата, а с желанието да науча нови неща и да се запозная с нови хора. Защото искам да се развивам в тази сфера и в тази посока. От малък обичам да готвя. Първият човек, с който съм готвил, беше баба ми. Покрай нея се научих да правя тестени неща като баница“, споделя „царят на месото“.

Теодор споделя, че има непоносимост към доматите, но ги сервира в ресторанта си. Иначе обожава храната и обича да пробва различни ястия. Със семейството си обикаля ресторанти с различни типове кухня. Категоричен е, че храната е живот и казва, че му е приятно, че хората го разпознават след участието му в Hell’s Kitchen.

Историята на успеха за Теодор

Заминава за Англия само 17-годишен, но преди него майка му първа стъпва на Острова. Намира си работа в строителството и споделя, че никога не го е било страх от работата. С майка му създават малка фирма и започват да се занимават с боядисване. Това е първият бизнес, който стартират с майка му и който работи до ден днешен вече близо 20 години. Имат си екип и редовни клиенти.

За битката с предразсъдъците

„В Лондон има прекалено много чужденци. Има прекалено малко лондончани. Затова има уважение към всеки един човек. Поради това може би сме все още там.“

Тодор признава, че когато заминава за Англия, го прави със самочувствието, че владее английски език. Оказва се обаче, че в България се учи по-скоро американски английски, отколкото британски английски. Записва се на училище веднага и паралелно работи и учи. Запознава се с много хора и прескача езиковата бариера.

Теодор от Лондон напусна Hell’s Kitchen България

През 2009 г. по време на икономическата криза в Англия в строителството няма много работа. Тогава решава да се занимават с още нещо. Започва да се занимават с доставки между Англия и България, след това отваря български магазини, а последното, което прави преди три години е ресторант в Лондон.

За големите мечти

„Винаги съм искал да имам ресторант. Това е моя мечта от дете. Заведението не е тип кръчма, а ресторант с по-различно представяне на храните. Правим културни мероприятия. Няма силна музика и можеш да седнеш да вечеряш спокойно. Да си поговориш, да направиш бизнес среща. Иначе ресторантът е български с нашите салати, ястия. Опитвам се да покажа на англичаните нашата кухня с нашите питиета – български вина и ракии. 80% от клиентите ми са англичани (англоговорящи). Много им харесва нашата кухня, защото е по-различна. 90% от нещата в менюто се поръчват равностойно. Имаме „Торта 681“ по моя рецепта, която е може би Top Seller десерт.“

„Български звезди идват при нас, за да представят своите нови проекти. Христо Мутафчиев беше при нас, Христо Гърбов и други наши популярни лица. Идеята за всяко събитие е да бъде със специално подбрано меню и вина и да правим повече културни мероприятия. Искаме да сме по-различни, по-интелектуални.“

Сериозни конфликти в Hell’s Kitchen тази вечер

За любовта, семейството и децата

„Срещнах жена си в кафене, тук в София, след две години, прекарани в Англия. Трябваш да пия кафе с моята кума и да се видим. Тъкмо се бях прибрал от Англия. В кафенето беше и нейна съученичка. Заговорихме се и точно след 30 минути тя си тръгна, а аз казах на кумата ми: „Аз ще се оженя за нея“. Нещата си идват отвътре, усещат се. На третия месец й предложих брак. Оттогава сме заедно непрекъснато, имаме три прекрасни деца. За всичкото това време нямаме истински спорове или караници. Подкрепяме се и си даваме цялата любов.“

Теодор споделя, че в началото на запознанството със съпругата си се прибира да работи в България за около 9 месеца. Идеята е да са заедно, а и да проверят дали нещата могат да им се получат тук. Но впоследствие заминават заедно, и на двамата им харесва в Англия и решават да останат там.

Повече за хобито на Теодор, свързано с детския футбол и още много забавни истории от живота му, гледайте във видеото.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.