Иновативната математическа школа, финалист в ПРОМЯНАТА 2022/2023, ще има два демо урока по математика за деца в начален курс на образование

На 5 и 6 април математическата школа за деца Академия „Атлантида“ ще бъде на гости в град Габрово, за да направи два демо урока за деца в начален курс на образование.

Срещата ще се проведе в Ритуалната зала на града и се осъществява със съдействието на община Габрово.

Към кого е насочено събитието „Готови за успех“:

Родители, учители и специалисти, които се интересуват от съвременно иновативно обучение по математика, което набляга както на академичната подготовка, така и на личностното и емоционално развитие на детето.

По време на среща ще получите отговори на следните въпроси:

- Как математиката може да се превърне в инструмент за личностно развитие?

- Как се изгражда иновативна среда за развитие на талантливи деца?

- Какви са най-новите тенденции в сферата на състезателната математика за малки ученици?

- Какъв е алтернативният модел на обучение на Академия „Атлантида“?

- Какви са перспективите за развитие на неформално образование чрез математика?

Академия „Атлантида“ ще представи на гражданите в Габровска община възможностите на иновативната педагогическа методология, с която родителите могат да помогнат на децата си да постигнат успехи не само в областта на математиката, но и в живота занапред.

В обучителния план на Академия “Атлантида“ е широко застъпено както постигането на успехи, така и развитието на емоционалната интелигентност при децата.

Крайната цел на школата е затвърждаване на личностните качества на детето, изграждане на естествен стремеж за развитие чрез поощряване на индивидуалните им възможности, успоредно с математическите им успехи.

Извънкласни дейности, като състезателна математика, увеличават самочувствието на детето, развиват логическото мислене, повишават готовността за вземане на решения и справянето с проблеми.

Събитието се организира с подкрепата на Фондация „Атлантида“, Община Габрово и Фондация Reach for Change България.

Събитието е безплатно. Изисква се само регистрация: http://bit.ly/3yzSMJY