Семейството кулинари разказват за емоциите в кулинарното риалити и представят стари български рецепти от Берковица

Клавдия Ангелова и Асен Маджаров, майка и син от Берковица, са едни от интересните, колоритни и запомнящи се участници в кулинарното предаване Hell’s Kitchen България. Те напуснаха Кухнята на Ада, но  пред репортер на „Събуди се“, директно от къщата музей на Иван Вазов, семейството кулинари разказват интересни истории за Берковица и представят стари готварски рецепти. Пред камерата, заедно с баба Даша, която е на 89 години, готвачите показват рядка рецепта за баница с ориз и халва.

„Животът е доста по-динамичен, след като напуснах предаването Hell’s Kitchen България. Вътре в риалитито беше спокойно, без телефони и медии. Още първия ден след като напуснах предаването, и телефонът започна да звъни, стана напрягащо. Динамиката в Кухнята на Ада е друга, но имаш и спокойствието да си без телефон и телевизия“, споделя Асен.

Васил: Да завърша на почетното четвърто място в Hell’s Kitchen е голям успех

„След като аз напуснах риалитито, остана Асен с неговите знания и умения. Показа се, че наистина е готвач, защото, за да си готвач, трябва да мислиш и потъваш в това, което вършиш. Преди това, той мислеше и за това, което той трябва да направи и това, което аз трябва да направя. Разконцентрираше се и нямаше възможност да покаже това, което умее. В последствие надявам се, че зрителите видяха, че той наистина е добър готвач. Показа на какво е способен. Можеше да покаже и още, но това е шоу-игра. Някой трябваше да излезе, а друг да спечели. Целта му беше да вземе Черната куртка и той я постигна“, коментира представянето на сина си Клавдия.

Какви са плановете им за бъдещето?

„С мой приятел Лъчезар правим малко ресторантче, като се надяваме да отворим до средата на лятото. В него ще покажа какво мога. Ще има доста голямо разнообразие и няма да сме обикновен ресторант. Дори и в момента ми идват идеи да направя нещо различно с кори, канела и варианти на тази баница, която показваме в момента пред камера. Трябва да ценим миналото, да връщаме и запазваме рецепти, които откриваме“, разказва кулинарът.

Двойна елиминация тази вечер в Hell’s Kitchen

„В момента личният живот е малко на заден план, но върви добре. Ресторантът ми е приоритет, но има доста внимание към мен. Разпознаваем съм по улиците“, признава Асен.

„Стискаме палци на Виолета. Видях я като много добър готвач. С Виолета се разбирахме много добре и сме за нея с две ръце. Дано тя да спечели, защото го заслужава и то не само като готвач, но и като характер. Тя е много добър човек“, е мнението на кулинарите.

Гледайте новия епизод на „Hell's Kitchen България в понеделник от 20:00 ч. по NOVA и големия финал във вторник, 16-и май!  

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.