На 20 ноември отбелязваме Световния ден на детето. Ден, в който с общи усилия се опитваме да изградим по-добър свят за всички деца

„Това е денят, в който ние от УНИЦЕФ даваме глас на всяко дете“, споделя актрисата Елена Петрова, национален посланик на УНИЦЕФ България.

„Всяко дете има право на образование“, подчертава Маргарита Стойкова, актрисата, изиграла главната роля във филма на Яна Титова „Диада“.

„На Световния ден на детето да напомним на нашите лидери, че трябва да осигурят на децата качествено образование, от което те се нуждаят за своето бъдеще“, призовава тв водещата Марина Цекова.

„Климатичната криза е криза на правата на децата“, категорична е Мадлен Радуканова, състезателка по художествена гимнастика.

„На Световния ден на детето нека се вслушаме в призивите на децата и младите хора, които изискват действия в областта на климата“, напомня Поли Генова, национален посланик на УНИЦЕФ България.

„Правото на детето на здравеопазване включва и правото му на подкрепа за психично здраве“, допълва Маргарита Стойкова.

„Правилата за децата се прилагат във всички контексти, включително по време на военни конфликти и хуманитарни кризи“, акцентира Мадлен Радуканова.

„На Световния ден на детето нека да напомним на лидерите ни да спазват ангажиментите си към Конвенцията на ООН за правата на детето, включително да защитават живота и благосъстоянието на всяко дете“, призова Марина Цекова.