Нова Броудкастинг Груп се присъединява към отбелязването на Световния ден на телевизията

NOVA NEWS обяви, че централната информационна емисия на новинарския канал вече ще се излъчва с превод на жестов език. Всеки ден от 20:00 ч. актуалните събития от деня ще бъдат достъпни и за зрителите с увреден слух. Това ще започне от днес, Световния ден на телевизията, към отбелязването на който се присъединява и Нова Броудкастинг Груп.

Тази година фокусът е върху достъпността и жизненоважната роля, която телевизията играе в нашия живот. Независимо от зрението или слуховите възможности, тя трябва да бъде достъпна за всички, по всяко време, навсякъде и на всяко устройство. Това включва хората с увреждания и тези със загуба на слуха или зрението.

Информация за NOVA NEWS:

NOVA NEWS е новинарски телевизионен канал, стартирал на 4 януари 2021 г. с 24-часово информационно покритие. Той служи като отправна точка в моменти на актуални събития с извънредни включвания директно от най-горещите точки. Зрителите имат възможност да проследяват важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час. В програмата на NOVA NEWS влизат още утвърдени публицистични предавания, както и директните излъчвания на значими за обществото икономически, политически, социални и културни събития.