Лентата тръгва по кината в цялата страна от 23 февруари

Един от най-известните и влиятелни рап изпълнители сред младата аудитория в България, Огнян Павлов – FYRE, прави своя дебют в игралното кино. Рапърът участва във филма на режисьора Павел Г. Веснаков „Уроци по немски“ с продуценти Моника Балчева и Орлин Руевски. В него FYRE си партнира с Юлиан Вергов, който влиза в главната роля.

„Когато снимахме той все още не беше толкова популярен, но още тогава ми направи впечатление колко е отдаден и съсредоточен. Много се кефя, че музикалната му кариерата се развива и в момента той е един от най-популярните рапъри в България“, споделя Вергов.

„Уроци по немски“ направи своята фестивална премиера на 42-рия международен филмов фестивал в Кайро, където Юлиан Вергов получи награда за най-добра мъжка роля.

С филма Вергов взе награда за най-добър актьор, а Павел Г. Веснаков за режисура на 39-ият фестивал на българския игрален филм „Златна роза“, както и наградите на Съюза на българските филмови дейци “Васил Гендов” 2022 г.  за най-добър игрален филм и за най-добра главна мъжка роля. А на 25-ия София Филм Фест „Уроци по немски“ взе специалната награда на журито и наградата на ФИПРЕСИ.

Юлиан Вергов влиза в главната роля в „Уроци по немски“. Той играе Никола, който работи и живее в България, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той преосмисля живота си, в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало. Филмът ни запознава с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия: любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине. Освен Вергов, зрителите ще видят и други любими актьори като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев - Геро, Станка Калчева, Дария Митушева и Меглена Караламбова.

„Уроци по немски“ тръгва по кината в цялата страна от 23 февруари.

Филмът е българо-немска копродукция и e реализиран с подкрепата на Национален Филмов център и с медийната подкрепа на NOVA.