Целта на благотворителната кампания е да помогне на хора в неравностойно положение в най-трудния и студен период от годината

От понеделник до петък в периода 29 януари – 09 февруари 2024 г. на пл. Бански в гр. София се проведе благотворителната инициатива „Супа от сърце“, чиято цел е да помогне на хора в неравностойно положение в най-трудния и студен период от годината, дарявайки им топъл обяд.
Тази инициатива не само отговаря на нуждата от подкрепа към хората, изправени пред финансови трудности, но и подчертава силата на сътрудничеството между компаниите, членуващи в двете организации. Като обединиха ресурсите и опита си, Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) и Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) засилиха въздействието си, достигайки до по-широка аудитория и удължавайки периода от една седмица през 2023 г. до две седмици през 2024 г.

Повече от 40 компании допринесоха за инициативата с парични средства, хранителни продукти, консумативи, транспорт, реклама, а над 150 доброволци участваха в подготвката на храната и нейното раздаване на терен.

„Вярваме, че нито един човек не трябва да гладува“, казва Стефан Делайе, председател на ФБТИК. „Като обединяваме усилията си с Германо-Българската индустриално-търговска камара, можем да достигнем до повече хора, изправени пред финансови трудности и несигурност, като им осигурим храната, от която се нуждаят, за да живеят достоен живот.“

Тим Курт, председател на ГБИТК, добави: „Нашата инициатива е един малък жест към хората, които гладуват. Много инициативи се провеждат през месец декември и по Коледа. Затова ние решихме да им помогнем след този период, когато намират по-малко подкрепа. Надяваме се, че следващата година ще се включат повече компании и отново ще можем да донесем радост на хората в нужда.“

Благодарение на координираните усилия и всеотдайността на всички участници в тази инициатива, тя служи като лъч на надежда за безброй хора, като укрепва чувството за единство и подкрепа в общността. Тъй като сътрудничеството между Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) и Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) продължава да процъфтява, те остават отдадени на общата си мисия да допринесат с примера си за изграждането на по-устойчива общност.


За Френско-българската търговска и индустриална камара:
ФБТИК обединява повече от 300 компании, сред които фигурират френски, български и международни предприятия. Организацията представлява френската предприемаческа общност в България и обединява френските и български предприятия и предприемачи около една обща цел в полза на развитието на икономическите и търговски връзки между България и Франция.

За Германо-Българската индустриално-търговска камара:
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) е най-голямата двустранна камара в България и единствената в страната, създадена на базата на междуправителствено споразумение. В организацията понастоящем членуват около 600 германски, български и международни компании и организации от различни браншове, представители, както на големи, така и на малки и средни предприятия.