Участникът, отпаднал на крачка от финала, доказа, че не е само и единствено добър сладкар, а завършен кулинар

26-годишният Иван Сарамандов от София започва да се занимава с кулинария още на 17 години и бързо печели мястото си в ресторант с 3 звезди „Мишлен“. Само за две години натрупва в портфолиото си стажове в ресторанти с 8 звезди „Мишлен“. Участникът влезе в играта като резерва и стигна на косъм от финала. Шеф Ангелов го изпрати с думите, че е доказал, че не е само и единствено сладкар, а завършен кулинар. Той е гост в студиото на „На кафе“, където разказва за емоциите и предизвикателствата в Кухнята на Ада. Участникът признава, че се е разконцентрирал в последния вечерен сървиз, допуснал е грешки и това е причината да си тръгне на крачка огт финала. Доволен е от представянето си и от мястото, до което е стигнал. Радва се от предложенията за брак, които зрителите наблюдаваха в последния епизод и мисли, че ако съдбата има пръст и е събрала тези хора, любовта може да продължи. Един от любимите участници в сезон 6 на Hell’s Kitchen показа своята емоционалност и не се притесняваше да показва чувствата си и сълзите си в ефир.

Шеф Ангелов организира троен годеж за финалистите в Hell’s Kitchen 6

„Аз навън не съм толкова емоционален и може би това е защото работя много, заобиколен съм от различни хора и това ме разсейва. В предаването преоткрих емоционалната си същност. Причината бе, че шеф Ангелов много ми напомняше на баща ми. Забелязах това нещо съвсем случайно на една от първите ми вечерни резервации и от тогава шеф Ангелов ми действаше много емоционално. Смятам, че не е лошо да си чувствителен“, признава Сарамандов.

Тройното предложение за брак предизвика рекорден интерес в този сезон на Hell’s kitchen

Кулинарът споделя, че доста неща е научил в кулинарното предаване и от самия шеф. Според него повечето готвачи в България трябва да учат и да имат авторитета на шеф Ангелов.

„В началото се опитах да намеря път към Чоткин, под една или друга форма. Разменихме си прегръдки и те не са били лицемерни или със задни мисли. Това, което се случи, може би е несходство в характерите. Знам, че фразата е клише. Това, което не ми хареса при него е, че когато допускаше грешка, се опитваше да отклони вниманието и да го насочи към другите. Опитваше се да ме нарича с определени епитети, но не обръщах внимание на тези неща. Станислав е моят фаворит. Ние влязохме заедно от втората дивизия. Знаем, че когато в телевизионно предаване влязат допълнителни хора, то те са малко или много отритвани, затова решихме да се подкрепяме. Затова се съветвахме, давахме си идеи, обменяхме опит…“, разказва повече за конфликтите и за приятелствата в Кухнята на Ада.

Бони се изправя срещу Гърдева в звездния финал на Hell’s Kitchen тази вечер

„Много се забавлявахме в Hell’s Kitchen. Искам да благодаря на Станислав, Георги, Нинов и Славейко, с които се впускахме в различни приключения. Правихме скеч по Хари Потър и много се забавлявахме. Измисляхме си различни креативни игри. Твърдя, че негативни емоции и спомени от предаването нямам“, категоричен е Иван.

„Първият ми кулинарен опит е в сладкарството. На празник на майка ми, реших да й направя торта. Не трябваше да я пека и да използвам котлоните, тъй като майка ми се притесняваше да не запаля къщата. Бях много диво дете. Направих торта от бисквити, сурови яйца, сладко от боровинки и други неща. Със сигурност не е била вкусна, но майка ми ме излъга, че е такава. Като тийнейджър на 14 години за първи път влязох в професионална кухня и започнах като заготовчик. Хареса ми енергията и напрежението в кухнята. Тренирах футбол до 7 клас, а по същото време ме приеха и в сладкарско училище. Не успях да вляза в Техникума по обществено хранене след седми клас, а едва след осми, когато се стегнах и изкарах добри оценки", разказва повече за първите си стъпки в областта на кулинарията и сладкарството.

Повече за опита му като стюард, за обучението му в университета, за стажовете му в ресторанти със звезди „Мишлен, гледайте във видеото.

Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.