В петък ще протестират пред сградата на общината...

Превозвачите, обслужващи линиите на градския транспорт в Пловдив, се отказаха от намерението си тази сутрин да спрат работа и да оставят града без обществен транспорт.

За сметка на това обаче в петък ще протестират пред сградата на общината, тъй като кметът отказа да повиши цената на билета и картите.

Транспортните дружества настояват билета от 1 лев да стане 1. 20 лева, а картите да поскъпнат с 2 лева. 

Очакваният протест не се състоя и всички автобуси и тролейбуси се движат по разписание.

Шестте фирми, обслужващи градските линии, твърдят, че изнемогват заради скока на горивата.

Затова те настояват общината да повиши цената на билета от 1 лев на 1.20 лева, а картите за ученици, студенти и пенсионери да поскъпнат с 2 лева и да станат 14.

Ако това не може да стане, превозвачите предлагат друг вариант - общината да им изплати милион и половина допълнително върху пълната субсидия, която  им дължи.

Кметът заяви, че в момента превозвачите се опитват да извят ръцете му, но той няма да повиши цената на билетите и картите.

Славчо Атанасов е изпратил уведомителни писма до транспортните фирми, че едностранно ще прекрати договора им, ако те започнат протест и оставят града три дни без транспорт.

Пловдивчани също са против поскъпването на билета и картите. Все пак транспортните фирми в Пловдив ще протестират.

В петък шофьорите и кондукторите ще се съберат на протестен – митинг пред сградата на общината, за да поискат по-високи цени на билета и картите.