Холивудската легенда години наред страда от различни заболявания...

На 79-годишната възраст си отиде една от най-големите кинолегенди Елизабет Тейлър. Актрисата е починала в медицинския център "Сидърс Синай" от конгестивна сърдечна недостатъчност, заобиколена от четирите  си  деца. Тейлър беше приета в болницата преди около шест седмици.

С безвременната си красота, екранни драми и бурен личен живот Елизабет Тейлър е превъплъщение на холивудската прекомерност.

Филмовата кариера на Тейлър продължава над половин век, но  личният й живот е не по-малко интересен за медиите. Актрисата има зад гърба си осем брака със седем съпрузи. За Ричард Бъртън Елизабет Тейлър се е омъжвала два пъти.

Родена в Лондон, тя се мести в Лос Анджелис още като дете. Филмовата й кариера започва още на  9-годишна възраст, а големият пробив идва с филма "Място под  слънцето", след който Тейлър се превръща в истинска звезда и еталон за женска красота.

В края на 50-те и началото на 60-те години е номинирана за "Оскар" в четири  последователни години, като за "Батърфийлд 8" взима първия си Оскар. За мегапродукцията "Клеопатра" става първата актриса с хонорар над един милион долара.

Завърза близко приятелство с Майкъл Джексън, въпреки значителната разлика във възрастта между двамата.

През последните години от живота й, когато здравословните проблеми се задълбочават, Лиз Тейлър се отдава на  хуманитарна дейност. Актрисата подкрепя различни каузи, но най-вече изследванията върху СПИН.