Това заяви в студиото на \"Здравей, България\" ресорният министър Томислав Дончев. Той обеща до 2015 година страната ни да усвои 98 процента от фондовете...

Около 11% от парите по европейските програми вече са разплатени по различни проекти. Това заяви в студиото на \"Здравей, България\" ресорният министър Томислав Дончев. Той обеща до 2015 година страната ни да усвои 98 процента от фондовете, но уточни, че сметките за това, което е усвоено, вероятно ще се изчистват до 2017 година.


Може да усвоим и над 100% до 2015, но след това да се наложи да върнем част от тях, ако не сме направили нещо както трябва, припомни Дончев.


Спрямо предишни периоди това е ръст и то от порядъка на пъти. Често обичат да ни сравняват с другите, аз обаче предпочитам да се състезаваме със себе си, защото най-важният резултат е не процентът, а ефектът по отношение на всеки български гражданин, коментира Дончев.


По думите му успехът не е когато процентът стане 98, а когато всеки българин по някакъв положителен начин усети ефекта от тези пари.


Благодарение на средствата от ЕС се реформира българската администрация, но малко хора го усещат, каза министърът. Той твърди, че страната ни е много по близо до златната среда от когато и да било.