Преди пет години 40-годишният Иван Тодоров от преславското село Златар преживява жестока депресия след смъртта на майка си...

Преди пет години 40-годишният Иван Тодоров от преславското село Златар преживява жестока депресия след смъртта на майка си. През последните три години е прекарал живота си на фотьойл.


На него спал и стоял денонощно. Това довело до здравословни проблеми и тегло от 320 килограма. До преди месец...


Преди два месеца, докато гледал телевизия попаднал на предаване за хора с наднормено тегло, които разказвали, че се излекували със специален сироп.


Цената му обаче била непосилна за доходите, с които разполагат. 130 лева е пенсията на Иван и с тези пари живеят той и сестра му Дора, която е неотлъчно до него. Добри хора му помогнали да се снабди със сиропа.


Малко хора искали да возят Иван с колите си, защото създавал трудности. Благодарни са обаче на всичките им приятели, които им помагали през годините.


Въпреки големите трудности, най-големият страх за Иван е когато вали, защото покрива на къщата е в окаяно състояние и се притеснява, че всеки момент може да се срути в стаята им.


И двамата обясняват, че не искат много. Да имат достатъчно пари, за да живеят нормално и да не се лишават поне от храна. За това мечтае Иван. Да се върне към живота.


И го прави, защото от скоро вече ходи пеша, изминава повече от километър. Надява се един ден да си намери работа, от която да има прилични доходи.