В града скърбят за шестимата младежи, които загинаха при нелеп инцидент във великденската нощ...

В Симеоновград днес е ден на  траур в памет шестте загинали деца. Припомняме ви, минути преди полунощ на Великден, пиян шофьор прегази компания от младежи, отиващи на църква. На място загинаха 4 момчета и 2 момичета, а двама бяха приети в болница с наранявания.   23-годишният шофьор е бил с 1.3 промила алкохол в кръвта и се е движил с несъобразена скорост. Пробата за наркотици е отрицателна.

Шофьорът - 23-годишният Данаил Георгиев  е получил книжка само преди  3 месеца. Не е ясно защо във великденската нощ е настъпил прекалено силно педала на газта. Сигурно е обаче, че е употребил алкохол. пробата му показа 1.3 промила. От огледа става ясно, че на мястото на трагедията няма спирачен път. В колата си Данаил е возел още двама души, които за щастие остават невредими.

Семействата на загиналите чакаха с часове пред моргата в Хасково.

Загиналите младежи се познавали от деца. Живеели в различни краища на страната, но винаги се събирали заедно на празници, в родния Симеоновград.

Днес предстои семействата на жертвите на погребат своите деца.

Двамата пострадали, които са настанени в харманлийската болница са без опасност за живота. Състоянието на момичето – Мария-Луиза, е по-тежко, докато момчето – Милен, се очаква да бъде изписано днес.

Вчера след инцидента бе арестуван братовчед на шофьора Данаил, който е предоставил автомобила, с който се е случила цялата трагедия. Шофьорът, причинил трагедията, е имал книжка едва от 3 месеца. При жестоката катастрофа той също пострада сериозно и е настанен в болница в Пловдив. Момчето е на командно дишане, в кома.

 

Според лекарите, той е с много тежка черепно-мозъчна травма и с фрактура на лявата подбедрица. Състоянието му е критично и е с опасност за живота, затова лекарите не искат да правят прогнози на този етап. По информация от болницата, роднините му се интересували от състоянието му само по телефона.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си