Камикадзета проговориха пред Нова телевизия преди да изпълнят мисията си и да умрат. Въпреки че всички радикални организации отричат международния тероризъм като своя идеология, \"Ал Кайда\" има своя клетка в Газа...

Екип на Нова телевизия се спаси от отвличане от терористична групировка, свързана с \"Ал Кайда\".

 

Репортерът Диляна Гайтанджиева и операторът Росен Илиев бяха в Близкия изток и снимаха филм за тероризма.

 

Камикадзета проговориха пред Нова телевизия преди да изпълнят мисията си и да умрат.

 

Въпреки че всички радикални организации отричат международния тероризъм като своя идеология, \"Ал Кайда\" има своя клетка в Газа.

 

Салафитската организация \"Единодействие и джихад\" се счита за структурно звено на терористичната мрежа и преди година обяви Халифат в пограничния град Рафах.

 

В момента военният ръководител на терористичната група е в затвора и \"Хамас\" отказва да го освободи. Екип на Нова телевизия установи контакт през посредник с терористите.

 

Поискахме интервю, а те се съгласиха на среща, но поставиха условие да бъдем с вързани очи и да не знаем къде отиваме. Отказахме уговорената среща, тъй като бяхме предупредени от \"Хамас\", че тази група извършва отвличания, разказа репортерът на \"Календар\".

 

Няколко дни по-късно същите членове на групировката отвлякоха италиански пацифист и поискаха от \"Хамас\" да освободи военния им ръководител. Няколко часа след похищението пленникът беше обесен.

 

Продължението на историята за това как се става камикадзе гледайте тази вечер в \"Темата на Нова\" след централната емисия \"Календар\".