Приятелят на Деянов твърди пред вестник \"Мейл\", че той имал татуировки на ръката си, заимствани от персонажи във филма \"Хищникът\". В него героят на Арнолд Шварценегер се бори с извънземно чудовище, което е тръгнало на спортен лов за хора, които обезглавява...

Българинът Деян Деянов, който миналия петък уби и обезглави 62-годишна британка в испанския град Тенерифе, е бил под силното въздействие на  научнофантастичния филм \"Хищникът\".


Това пише лондонският таблоид \"Мирър\", като цитира приятел на Деянов. Друг британски вестник - \"Индипендънт\", твърди, че Деянов е бил издирван за нарушена гаранция.   


Приятелят на Деянов твърди пред вестник \"Мейл\", че той имал  татуировки на ръката си, заимствани от персонажи във филма \"Хищникът\". В него героят на Арнолд Шварценегер се бори с извънземно чудовище, което  е тръгнало на спортен лов за хора, които обезглавява.


Според \"Индипендънт\" заповедта за ареста на 28-годишния Деянов е била издадена на 10 май - три дни преди убийството на Дженифър Милс-Уестли. Той  не е спазил условията, наложени му от съда по дело за непровокирано нападение срещу охранител на плажа в курорта Лос Кристиано на 4 февруари. Вестникът припомня, че Деянов нападнал охранителя и с камък е избил предните му заби.


Българинът е бил пратен за освидетелстване в психиатрична клиника. След това бил освободен под гаранция с условие да се явява в съда на всеки две седмици.