Това е второто дело срещу Георгиев, което започва. Плевенският бизнесмен е подсъдим за неплащане на данъчни задължения в \"особено големи размери\".

Софийски градски съд (СГС) даде ход на делото срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния. Това е второто дело срещу Георгиев, което започва.

Плевенският бизнесмен е подсъдим за неплащане на данъчни задължения в \"особено големи размери\".

Припомняме ви, че Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, нашумя покрай скандалите с магистратски назначения. Той бе обвинен в лъжесвидетелстване и назоваван като кадровик в съдебната система. Според прокуратурата на 24 юни 2010 година в Софийска градска прокуратура, пред прокурор Първолета Никова, Красимир Георгиев като свидетел съзнателно е потвърдил устно неистина, твърдейки, че няма познанства с лица от съдебната система и не познава магистрати. След проверка на мобилния му телефон, обаче прокуратурата установи, че той е познавал магистрати. По това дело срещу Красьо Черния общият брой на свидетелите, които трябва да бъдат разпитани е 16, има и две вещи лица.

На 18 февруари тази година Софийска градска прокуратура внесе в съда и обвинителен акт срещу Красимир Георгиев по 3 обвинения затова, че от 1 януари 2006 година – 31 декември 2008 година избягнал да си плати данъци в размер на 94 492.93 лева. За това той не е подал годишна данъчна декларация за 2006 година и е затаил истина в подадени годишни данъчни декларации за 2007 година и 2008 година. /БГНЕС