Институтът по психотелесна психотерапия организира безплатни упражнения по будност, благодарение на които можем да се научим да се справяме по-добре в живота и в отношенията си с околните...

Институтът по психотелесна психотерапия организира безплатни упражнения по будност, благодарение на които можем да се научим да се справяме по-добре в живота и в отношенията си с околните.

 

Повече за проекта разказа психологът Мадлен Алгафари в предаването \"На кафе\".

 

В рамките на половин година ще се проведат 8 лекции, като първата стартира на 15 юни с темата \"Първите седем\". Тя ще засегне проблемите за това кои са фазите на развитие, как предопределят целия ни живот, болестите и проблемите ни, кои са основните родителски грешки и как се формират характерите в тази възраст.

 

На 6 юли тема ще бъде детската агресия - какво се случва с децата ни днес, кои са причините за агресията, кои са начините да бъде овладяна, видовете агресивно поведение, какво е садизъм и мазохизъм и други.

 

На 27 юли ще бъде обърнато внимание на зависимостите – от наркотици, хранителни разстройства, компютърна зависимост, хазарт, шопинг мания и други.

 

На 7 септември темата ще бъде партньорките отношения – с какво отношенията между мъжете и жените са променени, кои са подходящите партньори, защо говорим на различни езици, кои са сексуалните проблеми на днешните двойки и други.

 

На 21 септември тема ще бъде националния ни характер - защо се състезаваме да сме на първо място по нещастие, защо мрънкаме и се самосаботираме.

 

На 12 октомври тема е \"Детето ми учи в чужбина\" – драмите на родителите и на самите деца, има ли синдром „следване в чужбина", как децата се адаптират по-лесно, кои са най-често срещаните трудности и проблемите пред родителите.

 

На 7 декември пък тема ще бъде психосоматиката – какво представлява, защо тялото и душата са двете страни на една и съща монета и други.

 

Мястото, където ще се проведат лекциите, е \"Червената къща\", а входът е безплатен. Те ще бъдат от 18.00 до 20.00 часа и всеки ще може да се включи и да отправи своите въпроси.