Сега Калоян и Косара ще останат в \"Пирогов\" още няколко дни. До тогава от Закрила на детето трябва да намерят или роднина, който да ги гледа, или приемно семейство, или в краен случай, дом за временно настаняване. След като разследването покаже виновника за травмите, държавата ще прецени дали да ги върне вкъщи под наблюдение и с психологическа помощ за родителите.

Състоянието на двете деца от \"Люлин\", настанени в \"Пирогов\" с тежки травми след сигнал за домашно насилие, се подобрява, съобщиха от Агенцията за закрила на детето. Все още не е ясно  къде ще живеят момчето и момичето, докато разследването установи кой е причинил тежките им наранявания от удари в областта на главата и  корема. До тогава родителите няма да се допускат до децата, казаха от агенцията.

Вчера майката на 5-годишната Косара и 7-годишния Калоян, разказа, че многократните удари върху главата на момчето били от дръжка на метла, но обвини за това сестра му, която по думите й, често проявявала агресия. Насиненото око на момчето се дължало на падане от мебелна секция. МВР обаче се съмнява в това и води разследване срещу родителите. От агенцията за закрила на детето са знаели от месеци системното оставяне на децата без надзор в къщи.

Сега Калоян и Косара ще останат в \"Пирогов\" още няколко дни. До тогава от Закрила на детето трябва да намерят или роднина, който да ги гледа, или приемно семейство, или в краен случай, дом за временно настаняване. След като разследването покаже виновника за травмите, държавата ще прецени дали да ги върне вкъщи под наблюдение и с психологическа помощ за родителите. Всичко това може да продължи и половин година.