1 юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата през 1949 г. Една година по-късно празникът за първи път е честван едновременно в 51 страни по света. Денят ще бъде отбелязан с различни прояви в столицата...

Днес е Международният ден на детето. 1 юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата през 1949 г. Една година по-късно празникът за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

 

Денят ще бъде отбелязан с различни прояви в столицата. От 10.00 часа пред Националния исторически музей в \"Бояна\" децата от 10 столични района ще имат възможността да се включат в състезания, викторини, рисуване на открито, музикални и забавни прояви. Програмата включва още турнир по многобой, уличен баскетбол, скейтборд и велосипедни демонстрации, музикално парти.

 

От 10.00 часа пък в градинката пред НДК майстори-разказвачи от Испания ще представят адаптация по едноименната приказка на Ана Мария Матуте \"Страната на черната дъска\".

 

От 10.00 до 14.00 часа в отсечката между улиците \"Неофит Рилски\" и \"Алабин\" ще се движи ретро трамвай, който ще вози безплатно всички желаещи деца. На сцена на бул. \"Витоша\" ще има забавна програма с участието на формации от читалищата и училищата в район \"Средец\".