Най-късно до 2014-а година всички частни домове трябва да получат документа. Офертите за апартамент обаче започват от 150 евро нагоре...

Около месец ще бъде нужен, за да се направи паспорт на една жилищна сграда. Най-късно до 2014-а година всички частни домове трябва да получат документа. Офертите за апартамент обаче започват от 150 евро нагоре. От фирми за строителен надзор пък признаха пред \"Календар\", че без помощ от държавата много трудно ще успеят да се справят.


Татяна Чамова, която е домоуправител на кооперация от 17 апартамента, получи следната оферта за паспортизация – по минимум 200 евро на апартамент с площ 100 квадрата. И то само при положение, че успее да набави всички документи на блока, строен през 1958-а година. Според нея събирането на подобни средства е проблем, с който трудно ще се справят.


По-големият проблем е, че паспортизацията и събирането на тази сума може да се окаже най-малкият разход. След като се издадат предписания всички стари кооперации ще трябва да започнат същинския ремонт. И отново да се съобразяват със срокове.