Петков ходи от телевизия в телевизия и се обяснява за това, което е прочел за себе си. След онова, което той направи в българската политика, трябваше отдавна да е извън полезрението ни, коментира Атанасов...

Напоследък Румен Петков е като Лепа Брена – ходи от телевизия в телевизия и се обяснява за това, което е прочел за себе си. След онова, което той направи в българската политика, трябваше отдавна да е извън полезрението ни.


Това каза в \"Здравей, България\" бившият ръководител на НСС Атанас Атанасов.


Екс вътрешният министър Румен Петков заяви в сутрешния блок на Нова ТВ, че именно Атанас Атанасов е автор на лъжите срещу него.


Има една категория хора, които след прекомерна употреба на алкохол, нямат спомен за онова, което се е случвало. Не знам при Петков за какво става въпрос, отвърна Атанасов.


По думите му още в началото на мандата на Тройната коалиция той е попитал колко досъдебни наказателни дела са образувани срещу Румен Петков и каква е тяхната съдба.


Тогава неговият приятел, съдебният министър Петканов, се опита да скрие информацията, но тя придоби публичност, коментира Атанасов.


Срещу Петков е имало четири наказателни дела в качеството му на кмет на Плевен – две за криминални престъпления. Четирите са прекратени от прокуратурата, но нито едно не е прекратено от районната прокуратура. Едно от тези дела е за това, че като кмет Петков е раздал над 50 жилища общинска собственост на лица, които не са били правоимащи, разкри още бившият шеф на НСС.