Методът скуба дайвинг набира все повече почитатели, защото дава възможност за спускане на дълбочина под 40 метра. Това е една от причините, които привличат Явор Паунов към курса на Евелин Вердие в Созопол...

През този летен сезон Черноморието очаква не само туристи, а и любители на подводните приключения. Оказва се, че морето предлага едни от най-екстремните условия за практикуване на техническото гмуркане, популярно с термина \"скуба дайвинг\".


Методът скуба дайвинг набира все повече почитатели, защото дава възможност за спускане на дълбочина под 40 метра. Това е една от причините, които привличат Явор Паунов към курса на Евелин Вердие в Созопол.


Въпреки че е родом от спокойната Швейцария, още 19-годишна Евелин започва да се гмурка - първо в родните езера, а после в океана край Малдивските острови. Интересът към вълнуващия спорт я отвежда на специализация в Щатите, където завършва курсове за подводен инструктор.


Техническото гмуркане в Черно море дава и още едно предимство за любителите на морските дълбочини. При последното си гмуркане заедно с Евелин, Явор се натъква на потънал кораб, потопен най-вероятно през Втората световна война.


Какъв точно обаче е обектът на дълбочина 52 метра, ще покажат бъдещите изследвания на специалистите.