Проект насърчава да превърнем любимото си занимание в професия...

Голяма част от хората в България пренебрегват хобито си за сметка на професията.

 

Проект на Българската стопанска камара и образователното министерство обещава да ни насърчи да превърнем любимото си занимание в професия. И дори нещо повече - да получим документ за нашата компетентност в желаната сфера.

 

Спортист - счетоводител с 12-годишен стаж, и спортистка - графичен дизайнер. Миро и Вени днес са сред щастливците у нас, които са реализирали мечтата на живота си.

 

Да гледат всеки ден блясъка в очите на десетки деца. С цената на това да оставят професиите си на заден план, двамата съдружници са изградили детски фитнес център.

 

За да работиш това, което ти доставя удоволствие, цената понякога е висока. Детският кът на Миро и Вени е резултат на сериозни инвестиции, много труд и упоритост. Двамата ентусиасти не са спестили нито лев в името на сигурността и широката усмивка на малчуганите.

 

В живота винаги има нещо, което ни пречи да реализираме мечтите си. Докато Миро и Вени вече са постигнали своята, редно е да се запитаме, има ли начин да изпълним и нашата мечта.

 

Решение предлагат специалисти от стопанската камара и Министерството на образованието. До една година всеки от нас ще може да получи документ за компетентност в определена сфера.

 

На този етап все още се работи по стандартите за отделните професии и по процеса на издаване на документ за компетентност.

 

Миро и Вени нямат нужда от документ. Радостните детски очи са достатъчна оценка за тяхната отдаденост и компетентност. Валидирането на редица други хобита обаче ще отвори врати на мнозина да потърсят своята мечтана реализация.